Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

Ministerul Educației a actualizat lista cu încadrarea/neîncadrarea clădirilor școlare într-o clasă de risc seismic. Noul document a fost postat pe data de 3 martie şi va fi actualizat săptămânal.

Potrivit informaţiilor centralizate, în judeţul Suceava există o singură şcoală încadrată în clasa de risc seismic I, opt clădiri încadrate în clasa seismic II (posibilitatea de prăbușire în caz de cutremur este redusă),şi circa 30 de clădiri, cu diferite funcţionalităţi (săli de cursuri, săli de sport, laboratoare) în categoria III de risc seismic care în caz de cutremur ar putea suferi avarii minore.

În ultima categorie sunt menţionate şi unităţi de învăţămât din Fălticeni şi din localităţile învecinate: Școala Gimnazială Nr. 2 Baia (clădire cu săli de cursuri și laboratoare), Școala Gimnazială „Hatmanul Șendrea” Dolheștii Mari (corp cu săli de curs și laboratoare, unul dintre corpuri), Școala Gimnazială Dolheștii Mici, Școala Gimnazială Valea Bourei, Grădinița Specială Fălticeni (trei clădiri ale unității – cămin, săli de curs și altă destinație), Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni (corp cu săli de curs).

Referitor la cele două unități de învățământ din municipiul Fălticeni (Grădinița Specială și Școala “Ioan Ciurea”), trebuie spus că ambele beneficiază în prezent de lucrări de modernizare.

About Author

%d blogeri au apreciat: