Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Sala „Pictor Aurel Băeşu”, din vecinătatea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, a găzduit vernisajul expoziţiei realizate cu lucrările preşcolarilor care au participat faza zonală a Concursului naţional de artă plastică „Penelul fermecat”.

La ediţia din acest an (a XVIII-a) au fost înscrise 239 de lucrări ale copiilor de la grădiniţele din Fălticeni şi din localităţile învecinate: Desen / Pictură – 163 lucrări; Modelaj – 17 lucrări; Grafică – 43 de lucrări; Mozaic – 5 lucrări.

Concursul a fost inițiat de Inspectoratul Școlar Județean  Suceava, compartimentul Educație Timpurie  (prof. Daniela Răileanu). Scopul este identificarea copiilor cu aptitudini artistice și valorificarea potențialului creativ al acestora.

La nivelul zonei Fălticeni, concursul a fost organizat de Grădinițele din municipiul Fălticeni, sub coordonarea prof.  Samson Adriana și prof.  Zetu Magda.

Tema expoziției vernisate în Sala “Pictor Aurel Băeșu” este „Bucuria de a fi împreună cu familia și prietenii”.

Calitatea lucrărilor a fost apreciată de către un juriu constituit din specialiști în domeniul artelor plastice, prof. Raluca Schipor – Baban, de la Colegiul de artă ”Ciprian Porumbescu” din  Suceava și Mihaela Matei (artist plastic).  

Juriul a apreciat exprimarea creativă a ideilor prin tehnicile de lucru, precum și exprimarea liberă a gândurilor, sentimentelor prin intermediul compozițiilor.

Criterii de departajare au urmărit: originalitatea, realizarea echilibrului compozițional, utilizarea elementelor de limbaj plastic, tehnica folosită de copil, capacitatea copilului de a transmite un mesaj, intervenția adultului în lucrarea copilului.

Au fost acordate următoarele premii: Premiul I – 89 de lucrări; Premiul II – 108 lucrări; Premiul III – 32 de lucrări; 10 mențiuni.

Şi în acest an, concursul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Fălticeni, care a oferit premii pentru toţi copiii înscrişi în concurs. La festivitatea de premiere a luat parte şi primarul Cătălin Coman.

Aspecte de la acest eveniment puteţi urmări în materialul video publicat pe canalul de Youtube – Fălticeni Online.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura