Home Educație Al doilea an de Acreditare pentru proiecte Erasmus+ la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni

Al doilea an de Acreditare pentru proiecte Erasmus+ la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni

by Fălticeni Online
0 comment

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni este beneficiarul celui de-al doilea an de Acreditare pentru proiecte Erasmus+, Acțiunea cheie 1, mobilități ale personalului didactic în domeniul Educației școlare, în noua generație de proiecte educaționale Erasmus+ 2021-2027, finanțată prin fonduri europene.

Această Acreditare în domeniul Educației școlare se referă la o serie de mobilități de învățare pentru personalul didactic de predare, prin care vor fi îmbunătățite competențele de predare și evaluare în anumite domenii educaționale, lucru care va conduce implicit la creșterea calității demersurilor didactice furnizate, precum și la dezvoltarea capacității instituționale de gestionare de proiecte europene a Colegiului Tehnic”Mihai Băcescu” Fălticeni.

În acest sens, între  5-17 februarie 2023, trei profesori de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, doamna prof. Elena Deleanu (istorie), doamna prof. Oana Caulea (limba română) și doamna prof. Cornelia Cotun (geografie) au participat la primul flux al celui de-al doilea an de  Acreditare (2022-1-RO01-KA121-SCH-000053949), mai exact la cursul de formare pe tema ”Tablete și telefoane inteligente: folosirea dispozitivelor mobile ca echipamente educaționale (Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools).

Obiectivul principal al cursului a fost introducerea dispozitivelor mobile și a aplicațiilor de învățare în demersul didactic, cu analiza beneficiilor care decurg din acest proces.

Ca rezultate ale învățării, putem enumera:

  • Utilizarea tehnologiei în predare: gestionarea grupurilor, interacțiunea, comunicarea, împărtășirea materialelor;
  • Structurarea informațiilor, analizarea lor, înțelegerea, sintetizarea și generarea de idei noi folosind instrumente tehnologice;
  • Adoptarea învățării interactive prin utilizarea de chestionare, jocuri și carduri;
  • Gestionarea unei clase virtuale, trimiterea de teme, căutarea și partajarea de materiale utile, comunicând cu elevii și părinții;
  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele etice legate de Social Media și Platformele Web;
  • Gestionarea setărilor de confidențialitate pentru utilizarea în siguranță a rețelelor sociale.

 Cursul a avut loc în Florența, Italia, furnizorul de curs fiind Europass Teacher Academy Florența.

Beneficiile acestui parcurs european generează impact instituțional la nivelul elevilor și părinților acestora, beneficiari direcți ai procesului instructiv-educativ. Profesorii din comunitatea educațională din municipiu/zonă/județ își însușesc exemplele de bune practici rezultate în urma diseminării experienței europene proprii în comunitatea lărgită de învățare de către profesorii participanți la cursuri. Instituția își îmbunătățește percepția în comunitatea locală, care devine beneficiarul furnizării unui act educațional înalt calitativ.

Prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, coordonator proiect

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705