Home ACTUALITATERegional Transport fictiv de cherestea identificat în trafic de poliţiştii din Fălticeni

Transport fictiv de cherestea identificat în trafic de poliţiştii din Fălticeni

by Fălticeni Online
0 comment

Continuă activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos.

Un transport fictiv de cherestea, în valoare de aproape 50.000 lei, a fost identificat în trafic, în zona Fălticeni. A fost dispusă confiscarea valorică a încărcăturii dar și sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 15.000 lei.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni și un lucrător din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, acționând în cadrul planulului de acțiune pe linie silvică organizat la nivelul Poliției Municipiului Fălticeni au identificat și oprit în trafic ansamblul rutier format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă.

La volanul autoutilitarei a fost legitimat în calitate de conducător un bărbat domiciliat în judeţul Botoșani.

Din verificările efectuate în sistemul informatic Sumal 2.0 a reieșit faptul că semiremorca figura înregistrată cu avizul emis pentru un volum de 50,88 metri cubi de cherestea tivită molid, având ca destinație, conform datelor înscrise, un depozit din Mălini, judeţul Suceava.

Verificările suplimentare au scos în evidență faptul că avizul este cu status ”în tranzit”, iar traseul GPS al cod-avizului coincide cu locația unde a fost identificat în trafic ansamblul rutier. Acest cod-aviz având atașate fotografiile ce se încarcă obligatoriu în sistemul informatic suma 2.0, permite vizualizarea pachetelor de cherestea corespunzătoare unui volum de 50 metri cubi.

În vederea inspectării încărcăturii s-a solicitat conducătorului auto să deschidă semiremorca. Conducătorul auto s-a conformat, constatându-se faptul că în semiremorcă nu se află nicio cantitate din cheresteaua avizată, semiremorca fiind goală în totalitate.

Având în vedere cele constatate polițiștii au dispus sancționarea cu amendă în sumă de 15.000 lei a societății emitente a avizului, iar complementar au dispus și confiscarea valorică a cantității de 50,88 metri cubi de  cherestea tivită molid, în valoare de 47.064 lei.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705