Home Local La Fălticeni a avut loc Marşul de conştientizare a autismului

La Fălticeni a avut loc Marşul de conştientizare a autismului

by A.S.
0 comment

În cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, Grădiniţa Specială din Fălticeni a organizat „Marşul de conştientizare a autismului”, parte a Proiectului de Acţiune Comunitară  „Visăm împreună la o lume mai bună”.

Ziua Internaţională a Autismului este marcată anual pe data de 2 aprilie.

La Fălticeni, evenimentul s-a desfăşurat luni, 3 aprilie 2023, cu participarea a peste 500 de persoane, în special elevi, părinţi, însoţiţi de profesorii coordonatori, de la şcolile din Fălticeni, partenere ale Grădiniţei Speciale Fălticeni: Colegiul „Vasile Lovinescu” (coordonator prof. Fodor Oana Lucia), Colegiul Naţional „Nicu Gane” (prof. Pavel Daniela), Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (coordonator prof. Anechiforesei Lăcrămioara Elena), Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio”, alţi parteneri educaţionali.

Buna desfăşurare a acţiunii a fost asigurată de Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni şi Poliţia Locală Fălticeni.

Marşul a urmat traseul : Grădiniţa Specială Fălticeni, Strada Ion Creangă, Aleea Pietonală, Catedrala „Învierea Domnului”, Primăria Fălticeni, Stadionul „Constantin Jamaischi”.

“Activitatea de tip outdoor s-a derulat în condiții maxime de securitate de către I.S.U. Fălticeni, Poliția Locală Fălticeni cu sprijinul Primăriei Municipiul Fălticeni reprezentată de Primar prof. Cătălin Coman, având o implicare și un sprijin major din partea partenerilor noștri voluntari de la toate unitățile de învățământ din municipiu.

Alături de noi au fost și directori de unități școlare partenere, Fundația FARA Fălticeni (manager Bolohan Andra), Asociația Euroșansa Fălticeni (reprezentată de doamna Chivu Valerea, directorul Grădiniței Speciale prof. Lupașcu Gabriela Mihaela, iar din partea I.S.J. Suceava pe inspector învățământ special prof. Manolache Ciprian-Ionuț. Scopul principal al acestei activități a fost de respect, acceptare, sprijin și incluziune a copiilor cu autism în viața socială și școlară. Astăzi, orașul nostru a fost luminat de culoarea albastră, culoare ce marchează acest eveniment pe tot globul pământesc.

Mulțumiri tuturor celor implicați și celor care au au participat alaturi de noi la această frumoasă manifestare“, ne-a informat prof. Mariana Amarie, coordonator SNAC, din partea Grădiniței Speciale Fălticeni, unitate beneficiară a activității de astăzi.

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK FĂLTICENI ONLINE

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705