Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Nu departe de locurile de poveste “Dumbrava Minunată” și “Nada Florilor” ale lui Mihail Sadoveanu, Biserica “Sfântul Ilie” din Municipiul Fălticeni, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult de pe urbea Șomuzului, a fost neîncăpătoare de Ziua Internațională a Copilului, de 1 iunie, 2023.

De la primele ore ale dimineții, atât Biserica cât și curtea interioară au fost animate de prezența celor mici, care, plini de bucurie, au simțit nevoia de a interacționa și de a socializa, ținându-se cont și de contextul în care se desfășoară de ceva timp actul de învățământ.

Ziua dedicată lor nu ar fi început mai frumos și mai încununată printr-un moment festiv decât prin rugăciune, participând la Sfânta Liturghie oficiată de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și părintele profesor Tudorel Neculau.

Alături de profesorii de religie, profesoarele Haidău Adelina, Rusu Veronica, Grădinaru Otilia, toți cei prezenți au interpretat cântări liturgice și imnuri religioase, dirijați de către doamna profesoară Lenuța Rusu. Copiii au dat dovadă de multă cumințenie, încântând pe cei prezenți și sporind bucuria zilei, care a fost plină de speranță.

Cu acest prilej, la finalul slujbei, au fost răsplătiți cu iconițe, dulciuri și înghețată.

“Astăzi ne-am bucurat cu cei mici de ziua lor în rugăciune. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți așa cum Hristos a binecuvântat pe Apostolii Săi când S-a ridicat la cer și să ne ajute să stăm în Biserică, lăudând și binecuvântând numele Preasfintei Treimi.”

În continuarea zilei, un grup de 160 de copii ai parohiei “Sfântul Gheorghe și Sfântul Nectarie” din cartierul Burdujeni, Municipiul Suceava, și îndrumați de către părintele paroh Cristian Băițan Turenschi, au vizitat mănăstirile și obiectivele artistice din zona Protopopiatului Fălticeni.

Printre obiectivele religioase, au fost vizitate Mănăstirea Slatina și Muzeul din cadrul așezământului monahal, Mănăstirea Râșca, Mănăstirea Cămârzani și Biserica “Sfântul Ilie” din satul Suha – Mălini, unde copiii au avut parte și de o masă caldă, pregătită de către părintele paroh Pavel Norocel, alături de gospodinele parohiei. Excursia a continuat cu vizitarea Casei Memoriale “Nicolae Labiș” din Mălini și Muzeul Apelor din Fălticeni. Grupul de copii a avut ocazia să interacționeze prin dialog deschis cu ghizii muzeelor și a mănăstirilor vizitate.

Pr. Georgian Rotar

About Author

%d blogeri au apreciat: