Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

În această dimineață s-a produs un accident rutier pe Drumul European 85. Potrivit informaţiilor transmise de ISU Suceava, pe raza comunei Drăguşeni a avut loc o coliziune între un autotren și o autocisternă.

La fața locului au intervenit pompierii militari, care au trimis trei echipaje echipate corespunzător pentru astfel de situații: o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma coliziunii autotrenul a ieșit în afara părții carosabile iar autocisterna suferind avarii considerabile. Rezervorul de combustibil al capului tractor al autocisternei a fost spart, rezultând scurgeri de motorină. Cu toate acestea, cisterna, încărcată cu GPL, nu a suferit fisuri.

Șoferul autocisternei a fost preluat de echipajul SMURD aflat la fața locului și a fost transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Acesta a fost supus unei monitorizări atente, la fel ca și șoferul autotrenului, în vederea identificării oricăror răni sau traume suferite în urma impactului.

Incidentul a afectat și sistemul de rulare al autocisternei, acesta fiind avariat în urma impactului puternic. Ca urmare, s-a solicitat imediat o altă autocisternă pentru a se realiza transvazarea încărcăturii. Echipele de intervenție fac tot posibilul pentru a minimiza riscul oricărei scurgeri sau deteriorări suplimentare.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a informat că traficul rutier pe DN2 a fost temporar blocat în zonă pentru a permite desfășurarea intervenției pompierilor. Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de către autorități în urma investigațiilor ulterioare. Este important ca șoferii să fie precauți și să respecte regulile de circulație, mai ales în astfel de zone cu risc ridicat de accidente rutiere.

About Author

%d blogeri au apreciat: