Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” anunță începerea înscrierilor pentru concursul de admitere la programele de studii universitare de licență. Candidații interesați de o carieră în domeniul poliției, poliției de frontieră, jandarmeriei sau pompierilor pot depune cererea de înscriere în perioada 30 iunie – 9 iulie 2023.

Pentru a participa la concurs, candidații trebuie să trimită cererea-tip în format electronic la adresa de e-mail a unității de recrutare. De asemenea, cererea poate fi însoțită de consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar. Structurile de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi responsabile de recrutarea candidaților în funcție de specializarea și domiciliul acestora.

Pentru candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat, recrutarea se va realiza în structurile Inspectoratului General al Poliției Române din zona în care aceștia locuiesc. Dosarele de recrutare trebuie depuse până la data de 21 iulie 2023.

Procesul de evaluare psihologică a candidaților va avea loc până la data de 14 iulie 2023, conform planificării întocmite de către unitățile de recrutare. Taxa de înscriere la concurs trebuie achitată în intervalul 20 – 27 iulie 2023 pentru candidații declarați apti psihologic, iar termenul se prelungește până la 28 iulie pentru candidații declarați apti în urma soluționării contestațiilor.

Probele de concurs vor consta în evaluarea performanțelor fizice, care va avea loc în perioada 18 – 24 august 2023 în centrele zonale, și evaluarea cunoștințelor, care va avea loc în intervalul 29 – 30 august 2023, în aceleași centre.

Centrele zonale de selecție pentru admiterea la Academia de Poliție sunt următoarele:

  • Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pentru candidații din Municipiul București și județele Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea, pentru candidații la frecvență redusă, precum și pentru candidații beneficiari;
  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina pentru candidații din județele Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca pentru candidații din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea pentru candidații din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani pentru candidații din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni pentru candidații din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești pentru toți candidații înscriși la Facultatea de Pompieri.

Rezultatele la proba scrisă vor fi afișate în data de 31 august 2023, iar candidații vor avea posibilitatea de a depune contestații în perioada 31 august – 1 septembrie. Soluționarea contestațiilor se va realiza în maxim două zile de la expirarea termenului de depunere.

Examinarea medicală a candidaților, inclusiv soluționarea contestațiilor, va avea loc în perioada 5 – 29 septembrie 2023. La data de 29 septembrie 2023 vor fi afișate rezultatele finale ale candidaților declarați admisi.

În ceea ce privește numărul de locuri disponibile, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Poliție, programul de studii „Ordine și siguranță publică” pune la concurs 140 de locuri la specializarea poliție, 25 de locuri pentru poliția de frontieră și 25 de locuri pentru specialitatea jandarmi. Pentru învățământul cu frecvență redusă, sunt disponibile 50 de locuri pentru cele trei specializări. Programul de studii universitare „Drept” scoate la concurs 75 de locuri pentru forma de învățământ cu frecvență și 100 de locuri pentru învățământ la distanță, la specializările poliție, poliție de frontieră și jandarmi. La Facultatea de Pompieri, programul de studii „Instalații pentru construcții – pompieri” pune la concurs 50 de locuri pentru învățământ cu frecvență.

Pentru informații suplimentare despre recrutarea candidaților și desfășurarea concursului de admitere la programul de studii universitare de licență organizat în anul 2023 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, puteți accesa site-ul MAI, secțiunea Carieră/ Instituții de învățământ/formare profesională (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/).

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura