Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Judeţul Suceava este vizat de o atenţionare meteorologică Cod galben care intră în vigoare marţi, 4 iulie, la ora 12.

În următoarele ore vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemenea, în intervalul 4-7 iulie 2023, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În zona Moldovei, vremea va deveni călduroasă în perioada 4 – 6 iulie, pe arii restrânse caniculară în sudul regiunii (în 5 și 6 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de 31…32 de grade, apoi se va răcori, astfel că în zilele de 7, 8 și 9 iulie, în general vor fi valori în jurul a 26 de grade.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 10 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va atinge din nou 31…32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 și 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special în perioada 6 – 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

About Author

%d blogeri au apreciat: