Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

A III-a ediție a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică (ONCS) a avut loc în perioada 5-9 iulie 2023 la Suceava. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava (IŞJ SV) în colaborare cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (USV) și Societatea Științifică Cygnus. Festivitatea de deschidere s-a desfășurat în Auditoriumul “Joseph Schmidt” din cadrul USV la data de 6 iulie, începând cu ora 10:00.

Elevii au participat la această competiție națională în echipe, prezentând proiecte teoretice și practice, care au fost evaluate și expuse în Atriumul din Corpul E al USV. Comparativ cu anii anteriori, ediția din acest an a atras un număr semnificativ mai mare de lucrări calificate la faza națională a Olimpiadei. În total, au participat 161 de elevi, 54 de cadre didactice din 20 de județe și 3 sectoare din București. Lucrările elevilor au fost împărțite pe trei secțiuni: Științe fundamentale, Științe aplicate și Tehnologia Informației, acoperind o gamă largă de domenii științifice.

Evaluarea și jurizarea rapoartelor științifice, a prezentărilor și a standurilor expoziționale au fost realizate de o Comisie Centrală formată din cadre didactice universitare și cercetători recunoscuți, sub coordonarea domnului Prof.univ.dr. Mihai Dimian, Prorector cu activitatea științifică al USV, în calitate de Președinte, și a domnului Prof.dr. Petru Crăciun, Inspector școlar general adjunct al IŞJ SV, în calitate de Președinte executiv. Secretarul Comisiei Centrale a fost doamna Prof. ing. Beatrice Filipiuc, inspector școlar pentru discipline tehnice al IŞJ SV.

Pe lângă competiția științifică, evenimentul a inclus și un program artistic coordonat de profesorul Johannes Raimund Onesciuc, alături de un grup de profesori de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Autoritățile publice, reprezentate de subprefectul Cristian Șologon, au transmis un mesaj de bun venit participanților.

Olimpiada de Creativitate Științifică (ONCS) este o competiție națională de excelență care încurajează și promovează elevii creativi din învățământul preuniversitar. Aceasta oferă elevilor oportunitatea de a-și valorifica abilitățile și cunoștințele într-un proiect sau studiu științific, rezolvând sau explicând o problemă actuală. ONCS dezvoltă abilitățile de lucru în echipă și promovează spiritul științific al elevilor.

La această ediție a ONCS, au fost acordate premii și mențiuni elevilor din diferite județe, recunoscându-se eforturile lor în dezvoltarea creativității științifice. Participanții au avut ocazia de a vizita laboratoarele universitare, precum și obiective culturale și istorice importante din zonă. Pe parcursul evenimentului, au fost acordate premii și medalii de către Ministerul Educației și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Festivitatea de premiere a avut loc la Auditoriumul “Joseph Schmidt” din cadrul USV și a fost onorată de prezența reprezentanților autorităților publice și a distinșilor oaspeți. Olimpiada Națională de Creativitate Științifică a reprezentat nu doar o competiție de profil, ci și o oportunitate de a contribui la progresul științific în România și de a onora memoria cercetătorilor români de excepție.

Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită sprijinului oferit de sponsorii S.C. Milk Marketing & Distribution S.R.L, AssistSoftware și Asociația Stim. În încheiere, premianții din județul Suceava au fost recunoscuți pentru rezultatele lor remarcabile la Olimpiada de Creativitate Științifică. Lucrările lor în domeniul Tehnologiei Informației, Științelor Fundamentale și Științelor Aplicate au fost apreciate și recompensate la evenimentul de premiere. Autoritățile locale și județene au transmis felicitări și apreciere pentru eforturile și excelența participanților.

Mai multe informații în comunicatul de presă transmis de IȘJ Suceava

GALERIE FOTO

About Author

%d blogeri au apreciat: