Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

Autoritățile au anunțat că, în urma a două acțiuni de prindere în flagrant delict, patru persoane bănuite de introducerea și traficul de droguri de risc au fost capturate la data de 22 martie 2023. Ulterior, în data de 22 iunie 2023, polițiștii și procurorii au dezvăluit activitatea infracțională a două persoane, suspectate de inițierea și constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Investigațiile au relevat că, începând cu anul 2022, cei doi lideri ai grupului infracțional organizat au recrutat cinci complici, cu scopul de a desfășura trafic internațional de cannabis și de a comercializa drogurile în mai multe orașe importante din România, printre care Iași, București, Suceava și Cluj-Napoca.

Grupul opera pe două niveluri, liderii asumându-și responsabilitatea de a coordona și de a controla activitățile membrilor din nivelul doi, care se ocupau de executarea sarcinilor. Conform anchetei, cei doi bănuiți au achiziționat droguri de risc (cannabis) din Spania și le-au expediat în România prin intermediul membrilor grupului.

Pentru a evita depistarea, liderii au solicitat membrilor din nivelul doi să se deplaseze în Spania pentru a prelua coletele cu droguri, utilizând date false de identificare. Ulterior, aceștia le-au distribuit în România, folosind diverse mijloace de transport. La momentul actual, membrii grupului implicați în executarea activităților infracționale sunt în custodia autorităților judiciare. Doi dintre aceștia se află în arest preventiv, unul în arest la domiciliu și doi sunt sub control judiciar, ca urmare a prinderilor în flagrant desfășurate în luna martie a acestui an.

La data de 22 iunie, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare în județul Suceava. Ca urmare, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au reținut două persoane bănuite de inițierea și constituirea grupului infracțional organizat, precum și de trafic internațional și național de droguri de risc. Unul dintre lideri a fost arestat preventiv pe data de 23 iunie, iar în cazul celuilalt lider, procurorii au formulat o contestație. Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celui de-al doilea lider.

Pe data de 11 iulie, polițiștii au reușit localizarea și arestarea celui de-al doilea lider al grupului în localitatea Fălticeni, județul Suceava. Acțiunea a fost posibilă datorită sprijinului oferit de polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava. Specialiștii din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au contribuit cu expertiza lor în desfășurarea operațiunilor.

Persoanele implicate în această rețea infracțională beneficiază, pe întreg parcursul procesului penal, de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, fiind, totodată, considerate nevinovate până la pronunțarea unei hotărâri definitive.

About Author

%d blogeri au apreciat: