Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Actualizare, ora 15.33: În localitatea Moara Nica au fost identificate cinci acoperişuri de case, un acoperiş la o anexă gospodărească şi un acoperiş la un garaj de utilaje agricole, toate afectate în urma vântului puternic.

Actualizare, ora 14.33: Alte intervenţii specifice, pentru îndepărtarea arborilor doborîţi de vânt s-au derulat sau sunt în derulare în localităţile: Volovăț, Bunești, Pătrăuți si Suceava (spre Cumpărătura şi spre Mitocul Dragomirnei).

Actualizare, ora 14.15: Pe fondul fenomenelor meteo periculoase, în urma apelurilor sosite pe numărul unic de urgenţă 112, pompierii militari si lucratorii SVSU intervin pentru tăierea şi îndepărtarea unor arbori doborâţi de vânt, pe raza localităţilor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Dornişoara, Coşna, Rădăuţi, Iaslovăţ, Clit şi Iacobeni.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis în jurul orei 13.50 un mesaj RO-Alert.

În intervalul orar 14.00 – 15.00 sunt aşteptate averse torenţiale care vor acumula 25 litri pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Se recomandă evitarea deplasărilor şi luarea măsurilor de adăpostire şi autoprotecţie.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 10:00 – 14 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 15:00 – 14 iulie, ora 08:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

 În intervalul menționat în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

Ştire în curs de actualizare….

About Author

%d blogeri au apreciat: