Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de instabilitate atmosferică, respectiv Cod galben și Cod portocaliu, ce vor afecta mai multe regiuni din România în următoarele zile.

Până luni, 31 iulie, ora 10:00, zonele vizate sunt Banatul, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea, mai ales Oltenia și Moldova.Instabilitatea atmosferică va determina apariția perioadelor cu intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale ce vor atinge în general între 60 și 70 km/h.

Fenomenele meteo periculoase vor include vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și posibile manifestări izolate de grindină. Se vor înregistra cantități de apă cuprinse între 20 și 25 l/mp, iar izolat, acestea pot ajunge până la 30 și 40 l/mp. Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică a țării, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a teritoriului.

De asemenea, în același interval de timp, se vor înregistra fenomene meteorologice periculoase și în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei. Aici, perioadele cu averse vor avea și caracter torențial, însoțite de frecvente descărcări electrice, rafale de vânt ce pot depăși 80 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă ce vor cădea în intervale scurte de timp, de aproximativ 1-3 ore, sau prin acumulare, vor atinge valori de 30-40 l/mp, iar izolat, chiar peste 50-60 l/mp.

About Author

%d blogeri au apreciat: