Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

În perioada premergătoare sfârșitului anului 1947, data de 10 mai devenise un punct central în istoria Fălticeniului, în special pentru Biserica “Adormirea Maicii Domnului”.

În această zi, oamenii adunau în jurul ei pentru o slujbă solemnă. Participau reprezentanții instituțiilor statale de prim rang și o comunitate numeroasă. Pentru a ilustra acest moment remarcabil, am adăugat fotografii de arhivă de pe platforma online, cartofiliesv.ro.

Imaginile înregistrează atmosfera din acele zile istorice. În mijlocul evenimentelor regăsim figura profesorului Vasile Ciurea, fondatorul Muzeului Fălticenenilor și o personalitate de seamă a orașului.

Aceste instantanee fotografice aduc în prim-plan trecutul, arătând evenimentele care au marcat viața Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” și comunitatea Fălticeniului.

Sursa foto: cartofiliesv.ro

About Author

%d blogeri au apreciat: