Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Trupa Birlic prezintă spectacolul “Liebe… bizzum Tod”

Asociatia Falticeni Cultural va invita la cel mai nou spectacol de teatru al trupei Birlic: “Liebe… bizzum Tod”, luni 21 august 2023 ora 16.00 la Sala Draga Olteanu Matei – Fălticeni.
O productie a Asociatiei Falticeni Cultural în parteneriat cu Teatrul ”Matei Vișniec” – Suceava.
Un concept de Alexandru Marin după ”Blaubart-Hoffnung der Frauen” de Dea Loher.Distribuția:
Iustina Irimia
Daria Șoldănescu
Iustina Sandu
Adriana Dașchevici
Denisa Pavaloaia
Iasmina Lupu
Mădălina Țăranu
Paula ManolacheAcces gratuit.

Spectacolul coregrafic “NOMAD” al Universității de Arte din Iași

Asociatia Falticeni Cultural va invita la Spectacolul coregrafic “NOMAD” al Universitatii de Arte din Iasi – sectia coregrafie, pe 21 august 2023 ora 18.00, la Sala Centrul Cultural Gr. V. Birlic – Falticeni.

Spectacolul face parte din programul Festivalului International de teatru pentru tineret Gr.V. Birlic ed. a XIII-a iar accesul este gratuit in limita locurilor disponibile.Concept & coregrafie: Juan Cruz Luque.
Mai jos vă oferim câteva informații despre creator, pentru a-l cunoaște mai bine.

Juan Cruz Luque ne spune despre el că își caută mereu limitele corporale prin explorarea de stiluri de dans și teatru cât mai diverse. Juan este un performer originar din Argentina, și-a terminat studiile de dans la „Ellison Ballet” in New York City și din 2018 este balerin la Opera Națională Română Iași.

La momentul actual, Juan este student în anul 2 la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Coregrafie. La acest spectacol a lucrat împreună cu interpreții: Georgiana Dimitrescu (înlocuiește pe Vittoria Silluzio), Andrei Tcaciuc, Gabriel Scalschi.

KALIDA – Spectacolul de teatru al Ateneului din Iași

KALIDA – Spectacolul de teatru al Ateneului din Iasi urca pe scena FITT BIRLIC ed.a XIII-a, luni 21 august 2023 ora 21.00.
Curtea Colegiului Eugen Lovinescu Falticeni.Acces gratuit.“Kalida” este o poveste rom-antică care dorește să surprindă esența și cultura spiritului țigănesc, pendulând între două povești de dragoste sincere și emoționante.
Piesa de teatru dezbate teme esențiale ale culturii rrome, precum frica de Dumnezeu, dragostea și respectul față de familie, castitatea, puritatea spirituală și trupească și respectul față de legile țigănești.
Protagoniștii acestor două frumoase povești de dragoste sunt patru tineri care luptă pentru iubirea lor încercând să nu se abată de la tradițiile și credințele culturale în care s-au format.
Kalida și Rasha, doua surori, tinere și frumoase, orfane de ambii părinții cresc sub atenta grijă și supraveghere a bunicii lor, Anica. Ajunse la vârsta măritișului, iată ca dragostea își face loc și tulbură liniștea căminului. In vreme ce Rasha iubește un băiat sincer, de etnie rromaă și este o tributară valorilor familiale, Kalida se abate de la aceste valori îndrăgostindu-se de un român. Această cutezanță generează o serie de peripeții comice și dramatice, dar care se bucură de un final fericit.
Piesa de teatru pendulează între pasaje comice și dramatice care conferă dinamism, sensibilitate și măsura esențială de umor.
Personaje: Kalida, Rasha, Camalo, Tobar si Bibbi AnicaDistribuția:Alexandra Paftală – Kalida
Dumitru Florescu – Kamalo
Mălina Balcan – Rasha
Florin Gorgos – Tobar
Mariana Dumitrache – Bibi AnicaScenografia: Andrei Scânteie
Costume: Alina Dincă Pușcașu
Make-up artist: Angelica Huțanu
Coregrafie: Ancuța Macovei
Design afiș: Andreea RăileanuProiect Finanțat prin Granturile SEE si norvegiene 2014-2021 în cadrul Programului RO-Cultura

 Avanpremiera filmului Glasul care strigă-n pustie

Asociatia Falticeni Cultural va invita pe 21 august 2023 ora 22.30 la Avanpremiera filmului Glasul care strigă-n pustie – regia Pr. Ciprian Mega.

Proiecția va avea loc în curtea Colegiului V. Lovinescu din Fălticeni, în cadrul celei de-a treia ediții Draga Film Fest. Intrarea este liberă.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: