Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

În cadrul proiectului “La un Click Distanță de Educație”, Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni a fost desemnat să beneficieze de un impuls educațional substanțial. Prin intermediul programului “Dăm Click pe România”, școala primește 20 de calculatoare de tip desktop HP all-in-one. Programul a fost inițiat și gestionat de Ateliere fără Frontiere și Educlick.

Acest proiect, planificat pentru anul 2023, are ambiția de a furniza 4.000 de calculatoare recondiționate. Acestea vor ajunge la unități de învățământ, organizații neguvernamentale și instituții sociale, care se confruntă cu deficiențe în domeniul tehnologic, la nivel național.

În prim-planul acestui efort considerabil se află 20 de elevi, proaspeți membri ai clasei a IX-a la Colegiul “Vasile Lovinescu”. Începând cu anul școlar 2023-2024, aceștia vor deveni direct beneficiari ai proiectului. Ei vor primi șansa de a folosi aceste calculatoare pentru a-și consolida cunoștințele și a-și dezvolta abilitățile.

Elevii vor fi stimulați să-și continue educația. Ei se pot pregăti pentru examenele școlare, pot participa activ în activități diverse și își pot explora potențialul în diverse direcții. Scopul final este de a contracara absenteismul și abandonul școlar, în special printre elevii talentați, dar proveniți din medii defavorizate.

Calculatoarele vor deveni proprietatea colegiului și nu pot fi transferate definitiv. Ele pot fi acordate beneficiarilor direcți menționați în cadrul proiectului, sub formă de custodie temporară, pe o perioadă bine stabilită (2023-2027).

O nouă etapă în evoluția educațională și tehnologică a Colegiului “Vasile Lovinescu” din Fălticeni prinde viață.

About Author

%d blogeri au apreciat: