Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Sesiunea de Bacalaureat în Fălticeni: Oportunitate pentru 160 de absolvenți

Peste 160 de absolvenți ai colegiilor din Fălticeni au o a doua șansă de a promova examenul de Bacalaureat. A început sesiunea din august 2023.

În total, 166 de absolvenți din Fălticeni s-au înscris pentru această sesiune a Bacalaureatului. Dintre aceștia, 4 candidați sunt de la Colegiul Național “Nicu Gane”. Alți 78 sunt de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” și 84 de la Colegiul “Vasile Lovinescu”.

Detalii despre probele și calendarul Bacalaureatului 2023 în județul Suceava

Prima probă scrisă, cea de Limba și literatura română, s-a desfășurat miercuri, 16 august. Centre de examen, la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava și Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava.

Dintre cei 474 de candidați înscriși pentru proba scrisă, 382 au fost prezenți, iar 92 au absentat. Nu s-a înregistrat nicio eliminare din examen.

Calendarul următoarelor probe este după cum urmează:

joi, 17 august – proba obligatorie a profilului;

vineri, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării.

Evaluarea digitalizată: noua abordare în Bacalaureatul 2023

Ministerul Educației a introdus, începând cu această sesiune a Bacalaureatului, evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților.

Lucrările sunt scanate în sălile de examen, în prezența candidaților, și încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrărilor se realizează automat, asigurând confidențialitatea.

Afișarea rezultatelor și modalități de depunere a contestățiilor

Evaluarea se face într-un mod echitabil, prin repartizarea automată și aleatorie a lucrărilor către evaluatori din alte județe. Rezultatele vor fi afișate în data de 25 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 29 august, respectând prevederile privind protecția datelor și anonimizarea numelui candidaților.

About Author

%d blogeri au apreciat: