Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Participare și absențe

Proba la alegere a profilului și specializării a avut loc vineri, 18 august, și a adunat un total de 609 candidați din cei 744 înscriși pentru a susține această probă. Printre participanți, au fost 134 de candidați absenți.

Ultima probă scrisă din această sesiune – Limba și literatura maternă – proba E.b) – va avea loc luni, 21 august.

Cazuri de eliminare și fraudă

Un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă la disciplina geografie, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava. Consecințele includ interzicerea participării la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Format anonimizat la anunțarea rezultatelor

Primele rezultate, prezentate în format anonimizat în conformitate cu GDPR, vor fi afișate pe 25 august până la ora 12:00. Contestările vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, fie în format tradițional, fie electronic. Candidații trebuie să completeze și să transmită o declarație-tip prin care să își exprime acordul asupra modificării notei inițiale în urma contestațiilor.

Rezultate finale și condiții de promovare

Rezultatele finale ale examenului vor fi anunțate marți, 29 august. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiții, inclusiv recunoașterea sau echivalarea tuturor probelor de competențe lingvistice și digitale, obținerea notei minime 5 la fiecare probă scrisă și o medie minimă de 6 la probele scrise.

Participare locală

În această sesiune a Bacalaureatului, 166 de absolvenți ai celor trei colegii din Fălticeni s-au înscris pentru a-și demonstra competențele și cunoștințele.

În prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, în municipiul Fălticeni promovabilitatea a fost de 71,64%. Au promovat examenul de Bacalaureat un număr de 480 de absolvenţi dintre cei 670 care au susţinut probele probele scrise.

începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces  nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Citește și:

Promovabilitatea la Bacalaureat în Fălticeni după soluţionarea contestaţiilor este de 71,64% – FĂLTICENI ONLINE (falticenionline.ro)

Au fost afişate rezultatele la Bacalaureat 2023. Promovabilitatea în Fălticeni este de 68,8% – FĂLTICENI ONLINE (falticenionline.ro)

About Author

%d blogeri au apreciat: