Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Dorna Candrenilor a fost scena unei tragice pierderi de vieți omenești. Un grav accident rutier a avut loc în dimineața aceasta. Pompierii militari de la Detașamentul Vatra Dornei au intervenit prompt, în efortul de a gestiona situația. Încercările de salvare au fost zadarnice pentru trei tineri.

Intervenție promptă cu echipamente specializate

Autoritățile au fost alertate prin apelul de urgență 112 în jurul orei 03.40, când s-a produs nefericitul eveniment. Echipajele de pompieri au sosit la locul tragediei echipate cu două autospeciale de stingere, dotate cu echipamente vitale pentru descarcerare. Au fost asistate de două ambulanțe SMURD B2, precum și de două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Detalii despre accident

Conform informațiilor primite, tragedia s-a declanșat atunci când un autoturism a lovit un stâlp de electricitate aflat în afara carosabilului. La locul impactului au fost găsite cinci persoane, dintre care trei se aflau în stop cardio-respirator. Printre victime se numărau două femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani.

Eforturi de salvare

Echipajul SMURD B2 din cadrul Punctului de Lucru Poiana Stampei a fost primul la fața locului și a dat rapid alerta autorităților. Pompierii și personalul medical au depus eforturi eroice pentru resuscitare, dar, cu toate acestea, trei dintre tineri nu au mai putut fi salvați. Cei trei tineri, în vârstă de 26 de ani, 18 ani și respectiv 20 de ani, au fost declarati decedați în ciuda încercărilor disperate.

Continuarea investigațiilor

Cei doi bărbați care au supraviețuit impactului au fost transportați la spital în stare de inconștiență, unde primesc îngrijiri medicale specializate. În urma acestui incident tragic, autoritățile au demarat investigații pentru a stabili circumstanțele exacte care au condus la acest accident mortal.

Pierderea a trei vieți tinere subliniază încă o dată consecințele grave ale neglijenței în trafic.

Comunicatul de presă al IPJ Suceava

Luni, 21 august 2023, ora 03:35, un tânăr în vârstă de 19 de ani din comuna Dornești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul (prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă), circulând pe DN 17 din com. Dorna Candrenilor, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate.

În urma producerii evenimentului a rezultat decesul conducătorului auto și a două pasagere din autoturism, de 18 și 26 de ani din localitățile Rădăuți și Marginea, jud. Suceava. Alți doi pasageri, bărbați, au fost preluați și transportați la Spitalul mun. Vatra Dornei.

Din păcate, unul dintre pasageri, un bărbat de 31 de ani din comuna Frătăuții Vechi a decedat la unitatea medicală.

Celălalt bărbat pasager în autoturism, în vârstă de 29 ani din mun. Rădăuți a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că șoferul avea permis de conducere valabil.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând sa se stabilească toate circumstanțele producerii evenimentului rutier.

About Author

%d blogeri au apreciat: