Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Un incendiu devastator a avut loc în după-amiaza zilei de duminică. Focul a distrus o hală de prelucrare a lemnului din localitatea Valea Moldovei. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a intervenit imediat ce a fost alertat, iar echipele de pompieri au reușit să limiteze extinderea focului.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentului Suceava. În ajutor au venit echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Valea Moldovei și Cornu Luncii. Operațiunea de stingere a fost susținută de 6 autospeciale specializate în intervenții de urgență.

VIDEO: Pompierii voluntari Cornu Luncii

Focul amenința să se răspândească


Incendiul a izbucnit într-o hală construită în mare parte din lemn. Au existat temeri cu privire la propagarea flăcărilor către o casă de locuit aflată în imediata vecinătate. Intervenția promptă a pompierilor a contribuit la salvarea casei de locuit și a altor proprietăți din apropiere.

Pierderi semnificative

Pe parcursul luptei cu flăcările, a fost afectată hala de depozitare a materialului lemnos, cu o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. De asemenea, un utilaj de încărcare frontală a căzut victimă focului. O cantitate de 40 de metri cubi de cherestea a ars în de incendiu, alături de acoperișul unei clădiri administrative pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. O hală de debitare a lemnului, acoperind aproximativ 150 de metri pătrați, a fost de asemenea înghițită de flăcări, împreună cu alte bunuri.

Pagube extinse și cauze probabile

Flăcările și temperatura extrem de înaltă au afectat elementele de tâmplărie din PVC cu geam termopan, iar învelitoarea din tablă a casei de locuit a suferit de asemenea. Au fost înregistrate daune semnificative pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

Cauza probabilă a incendiului a fost legată de efectul termic generat de un conductor electric. Acesta era defect sau insuficient izolat corespunzător al utilajului de încărcare frontală.

Un aspect îmbucurător este absența victimelor umane. Nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești. Salvarea casei de locuit din apropiere reprezintă o altă reușită a eforturilor dedicate de a stăvili avansul incendiului.

ISU Suceava îndeamnă la prudență și atenție sporită în utilizarea echipamentelor electrice și în aplicarea regulilor de siguranță pentru a preveni astfel de incidente nedorite.

About Author

%d blogeri au apreciat: