Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Un centru de imagistică prin rezonanță magnetică TESLA 3 la Fălticeni va fi construit la Spitalul Municipal Fălticeni. Acesta ar urma să devină operațional în 2025 și va oferi servicii de diagnosticare medicală de înaltă calitate.

Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul Obiectiv de Suceava, o asociere de firme s-a înscris la licitația organizată de Spitalul Municipal Fălticeni pentru acest proiect. Este vorba despre NOVA TECH MED (Leader) și MEDIST IMAGING & P.O.C., în colaborare cu GENERAL ELECTRIC MEDICAL SYSTEMS ROMANIA și DRAEGER ROMANIA ca subcontractanți, precum și firma HV SHIELDING în calitate de subcontractant și terț susținător.

Termenul contractual de realizare a investiției este de 18 luni.

Echipamentul de rezonanță magnetică Tesla 3 este unul dintre cele mai inovatoare din Europa de Sud-Est. Este utilizat pentru diagnosticarea rapidă și precisă a afecțiunilor musculo-scheletale și neurologice, a patologiei coloanei vertebrale și a altor părți ale corpului.

Construcția centrului de imagistică este importantă, dar dotările sunt componente esențiale ale proiectului. Acestea reprezintă cea mai mare parte din costurile totale ale achiziției.

Centrul va avea o suprafață construită propusă pentru parter de 330,94 m2 și va fi dotat cu mobilier și aparatură de imagistică medicală de înaltă performanță.

Fluxurile de circulație și funcțiunile din interiorul centrului au fost proiectate pentru a asigura iluminatul și ventilarea naturală și pentru a oferi intimitate pacienților.

Se propune amenajarea spațiilor verzi în zonele de acces și în jurul clădirii, iar accesul facil pentru persoanele cu dizabilități locomotorii este asigurat.

Mai multe detalii despre noul proiect al Spitalului Municipal Fălticeni puteţi afla din articolul publicat de cotidianul Obiectiv de Suceava.

About Author

%d blogeri au apreciat: