Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Un nou capitol în povestea Coralei Armonii Falticenene la Festivalul “Canta al Mar” Calella / Barcelona”

Corala Armonii Fălticenene se pregătește să reprezinte România la unul dintre cele mai prestigioase concursuri corale internaționale, Festivalul “Canta al Mar” din Calella / Barcelona, Spania.

Evenimentul va avea loc în perioada 19-23 octombrie 2023. Corala este hotărâtă să cucerească din nou publicul internațional.

Corala Armonii Fălticenene, evoluează sub bagheta părintelui profesor Lucian-Ionuț Tablan-Popescu, un profesionist al artei dirijorale.

Festivalul “Canta al Mar” este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale corale din lume. Este organizat de Interkultur, cel mai renumit organizator mondial de concursuri corale și festivaluri internaționale. Acest festival adună laolaltă coruri de copii, de femei, de voci egale și mixte, transformând Calella / Barcelona în epicentrul muzicii corale pentru o săptămână.

Alături de Corala Armonii Fălticenene, 30 de coruri renumite din întreaga lume vor urca pe scena catalană. Printre țările reprezentate se numără Elveția, Germania, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Mexic, Norvegia, Olanda, Suedia, SUA, Indonezia și Puerto Rico.

Într-o declarație despre participarea la acest eveniment de amploare, președintele Asociației Corala Armonii Fălticenene, Cătălin Ciobanu, a subliniat:

“Muzica este cea mai complexă dintre arte. Aici trebuie să pui inimă. Dacă nu transmiți în muzică, e dificil. Când nu se creează un dialog între scenă și public, înseamnă că ceva nu merge. Ca sala să vibreze la cântul tău e nevoie de sensibilitate. Și asta se dezvoltă lucrând, iubind muzica. Dacă nu ești dedicat acestei arte, totul devine forțat, iar acest lucru se simte.”

Participarea la Festivalul “Canta al Mar” marchează o continuare a succesului Coralei Armonii Fălticenene. În anul 2018, la aceeași competiție, Corala a obținut medalia de aur la categoria coruri mixte. A fost o realizare deosebită și o sursă de mândrie pentru comunitatea corală din România.

Cătălin Ciobanu a adăugat: “Suntem bucuroși să participăm din nou la acest concurs. Mergem cu încredere în noi și suntem dornici să obținem rezultate bune. Nu am fi putut să facem această deplasare fără sprijinul Consiliului Local Fălticeni și a domnului primar Catalin Coman, promotor al culturii și identității fălticenene în lume. Îi mulțumim pe această cale pentru suportul și încrederea acordată coralei noastre. De asemenea, mulțumim și sponsorilor care ne susțin și în acest an.”

About Author

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: