Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

În perioada 5-11 septembrie 2023, orașul Gdansk găzduiește competiția EuroSkills 2023. Un eveniment de amploare dedicat educației, formării profesionale și excelenței în meserii, având cea mai mare acoperire în Europa. România contribuie la acest prestigios concurs cu un contingent de 10 tineri talentați. Aceștia vor lupta pentru medalii în cadrul a 7 secțiuni diferite ale competiției.

Marina Huza, reprezentanta României la EuroSkills 2023

Unul dintre acești tineri este Marina Huza, absolventă a Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni. Ea participă în secțiunea “Fashion Design and Technology – Team Challenge”, alături de o colegă de la Lugoj. Performanța Marinei și a echipei sale poate fi urmărită în direct la EuroSkills 2023.

Participarea Marinei Huza a devenit posibilă datorită rezultatului excelent obținut în luna ianuarie, la competiția națională pilot desfășurată la Colegiul “Valeriu Braniște” din Lugoj. În această fază a competiției, Marina a beneficiat de pregătirea atentă a profesorilor Ionela Scripcă, Țuca Mariana Silvia și Claudia Suseanu, care i-au fost alături și în timpul competiției.

Pentru a se pregăti pentru competiția europeană, Marina a avut sprijinul profesorilor Geanina Stanciu, Claudia Suseanu și Bogdan Dumitriu pentru modulul “Illustrator”. Echipa de profesori a primit, de asemenea, sprijin din partea echipei manageriale a școlii, cu un rol important având directorul adjunct pentru domeniul tehnic, Țuca Mariana Silvia.

Un alt ajutor esențial a venit din partea profesoarelor Simona Trușcan și Raluca Horvat, care au asigurat traducerea materialelor și portofoliilor pe care Marina trebuie să le prezinte la competiție.

Participarea la EuroSkills prin Programul Erasmus+ VET

În plus, profesorii Ionela Scripcă și Claudia Suseanu sunt prezenți la Gdansk, la Competiția EuroSkills, desfășurând activități de job shadowing în spațiul competițional și participând la Congresul internațional “VI International Congress on Education and Training: Skills are the Future”.

Participarea cadrelor didactice la această competiție face parte din programul de Acreditare Erasmus+ VET, cu numărul de referință 2022-1-RO01-KA121-VET-000063405, obținut de Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni și coordonat de prof. Claudia Suseanu.

Activitățile planificate în cel de-al doilea an de implementare a Acreditării VET încep cu mobilitatea celor două cadre didactice în Gdansk (proiectul cu numărul 2023-1-RO01-KA121-VET-000138191) și vor continua cu mobilități de formare pentru 24 de elevi. Aceste eforturi susțin dezvoltarea continuă a educației și formării profesionale în România.

About Author

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: