Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava și Asociația “Casa lui Patrocle” Suceava, lansează o campanie importantă de informare sub sloganul “STERILIZEZĂ, NU ABANDONA!”. Această inițiativă are ca scop principal promovarea responsabilității față de animalele de companie și respectarea legislației privind protecția animalelor.

Lansarea Campaniei “STERILIZEZĂ, NU ABANDONA!”

Respectul față de viață și ființe, inclusiv animalele, reprezintă un principiu fundamental al legislației naționale în domeniul protecției animalelor. Cu toate acestea, există încă numeroase cazuri de abuz și abandon în rândul animalelor de companie. Campania “STERILIZEZĂ, NU ABANDONA!” își propune să combată aceste practici nedorite și să crească gradul de conștientizare cu privire la obligațiile deținătorilor de animale.

Legislația și rolul structurilor specializate

În acest context, în anul 2021, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a înființat Biroul pentru Protecția Animalelor, o structură specializată care coordonează activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor și contravențiilor legate de protecția animalelor. De atunci și până în prezent, au fost înregistrate și soluționate nu mai puțin de 1213 petiții și sesizări, iar 526 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, în valoare totală de 179.820 lei. În plus, au fost investigate 111 infracțiuni, iar cercetarea penală a fost demarată în 95 de dosare penale.

Rezultatele activității Biroului pentru Protecția Animalelor

Biroul pentru Protecția Animalelor a reușit să implice și comunitatea în această luptă pentru drepturile animalelor. Sub supravegherea unui procuror de caz, au fost reținute pentru 24 de ore patru persoane, dintre care una minoră, în cazuri legate de uciderea și rănirea animalelor sau folosirea lor în dresaj cu scopuri abuzive.

De asemenea, biroul a emis 61 de ordine de plasare în adăpost pentru animalele aflate în pericol, iar 75 de astfel de animale au fost preluate de Asociația “Casa lui Patrocle” Suceava pentru a le oferi îngrijire și protecție.

Pentru a sprijini această inițiativă, au fost efectuate numeroase activități de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile lor legale în calitate de deținători de animale, precum și pentru prevenirea infracțiunilor și contravențiilor legate de protecția animalelor. Aceste eforturi au avut un impact semnificativ în comunitate și au contribuit la creșterea gradului de conștientizare cu privire la drepturile animalelor.

Parteneriate și implicarea comunității

În continuarea acestor eforturi, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu medici veterinari și reprezentanții Asociației “Casa lui Patrocle” Suceava, vor desfășura o campanie de informare la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Suceava. Această campanie se va concentra pe obligația deținătorilor de câini de rasă comună de a steriliza și identifica animalele, în conformitate cu prevederile legale.

Apel la responsabilitate comunitară

Într-un efort de responsabilizare a comunității, campania încurajează deținătorii de animale să adopte politici de protejare a acestora și să respecte regulile legale. “STERILIZEZĂ, NU ABANDONA!” este mesajul cheie al acestei

About Author

ByB.P.