Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

O după-amiază pentru iubitorii literaturii a avut loc la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni. Vineri, 29 septembrie 2023, profesorul Constantin Târziu, din comuna Horodniceni, a lansat cel mai recent roman al său, intitulat “Armeanca”.

Evenimentul literar a fost moderat către profesorul Constantin Bulboacă, președintele Cenaclului literar Nicoale Labiș. Profesoarele Mioara Gafencu și Eleonora Bulboacă au adus în discuție aspecte semnificative ale cărții.

Foto eveniment – Google Foto Fălticeni Online

“Armeanca” este un roman care aduce în prim-plan povestea personajului Emma Krismarik, o femeie de origine armeană, care a trăit o viață plină de vicisitudini într-o perioadă tumultuoasă a istoriei României. Autorul dezvăluie viața și evoluția personajului său principal, de la copilărie, când a rămas orfană și săracă, până la succesul său uluitor în cariera diplomatică.

Unul dintre aspectele remarcabile ale cărții este capacitatea autorului de a evidenția contextul istoric complicat al României, inclusiv perioadele de instabilitate politică și schimbările de regim. “Armeanca” prezintă momente cheie din istoria țării, cu referințe la lideri politici precum Gheorghiu Dej, Nicolae Ceaușescu și Mihail Gorbaciov, ilustrând astfel impactul acestor evenimente asupra vieții personajului principal.

Pentru cei prezenți la eveniment, intervențiile profesoarelor Mioara Gafencu și Eleonora Bulboacă au adus o perspectivă suplimentară asupra cărții. Acestea au subliniat complexitatea personajelor și au pus în evidență critica autorului cu privire la autenticitatea personajului Emma Krismarik și la legătura acesteia cu propria identitate armeană.

Constantin Târziu reușește să creeze o poveste captivantă într-un cadru istoric complex. Cartea promite să fie o lectură interesantă pentru toți cei pasionați de literatură și istorie, și nu în ultimul rând, pentru cei care caută inspirație în lupta pentru identitate și succes în ciuda adversităților.

About Author