Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Până pe 29 octombrie 2023, Muzeul de Istorie din Suceava este gazda unei expoziții de artă plastică cu totul specială – “Zborul Mâinii”, semnată de artistul vizual Suzana Fântânariu.

Această expoziție este organizată cu sprijinul Muzeului Național al Bucovinei și Muzeului Național Brukenthal.

Evenimentul a debutat într-un mod elegant, cu vernisajul ce a avut loc în prezența distinsei artiste, marți, 26 septembrie. Alături de aceasta s-au aflat: Alexandru Chituta, director al Muzeului Brukenthal-Sibiu, Vasile Tofan, vicepreședinte al Consiliului județean Suceava, Constantin-Emil Ursu, director al Muzeului Național al Bucovinei, Suceava, Adrian Stoleriu, Decan al Facultății de Arte și Design, Iași.

Directorul Constantin-Emil Ursu i-a înmânat artistei Diploma și Medalia aniversara-120 ani de la înființarea Muzeului National al Bucovinei, drept recunoaștere pentru întreaga activitate.

dav

Suzana Fântânariu s-a născut în vecinătatea Fălticeniului, la Baia, și a urmat o impresionantă călătorie în lumea artei.

Cu un palmares expozițional impresionant și numeroase premii obținute pentru creația sa, atât în țară, cât și în străinătate, artista expune pentru prima dată la Suceava. O expoziție captivantă, în care prezintă lucrări realizate în diverse tehnici.

Este supranumită “doamna gravurii contemporane românești”, iar operele sale reflectă o abordare originală și inovatoare a desenului, pe care ea îl consideră “cald” și “minunat”. Prin adaptarea acestuia la contemporaneitate și la noile mijloace de expresie plastică, Suzana Fântânariu ne încântă cu lucrări bidimensionale, tridimensionale și instalații de o frumusețe uluitoare.

Expoziția “Zborul Mâinii” a artistei Suzana Fântânariu reprezintă o ocazie unică pentru iubitorii de artă din Suceava și din împrejurimi de a descoperi creativitatea și talentul unei artiste remarcabile. Această expoziție este un eveniment cultural de neratat în luna octombrie. O incursiune fascinantă în lumea artei contemporane.

Sursa foto: Facebook Suzana Fântânariu

About Author

ByB.P.