Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Sâmbătă, 7 octombrie 2023, Centrul Cultural Catehetic „Sf. Nicolae” de la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni a strălucit în lumina literaturii, devenind gazda unui eveniment cultural de excepție.

Două volume inedite și autoarele acestora au fost protagonistele unei discuții care a captivat publicul prezent. Moderatorul acestei întâlniri, preotul profesor Constantin Bogdan Feștilă, a adus în prim-plan două cărți deosebite: “Itinerar literar” de Lenuța Rusu și “Când cuvântul arde pe rug” de prof. Saveta Vărăreanu.

Primul volum, “Itinerar literar”, semnat de profesoara, interpreta de folclor și poeta Lenuța Rusu, a reprezentat o incursiune în universul său literar. Cu o carieră literară deja impresionantă, Lenuța Rusu a oferit publicului ocazia de a descoperi culisele și motivațiile care au stat la baza creațiilor sale.

Al doilea volum, “Când cuvântul arde pe rug”, scris de profesoara Saveta Vărăreanu, a reprezentat o incursiune profundă în lumea poeziilor Lenuței Rusu. Prin analiza sa literară și pasiunea pentru cuvinte, prof. Saveta Vărăreanu a deschis noi perspective asupra operei autoarei Lenuța Rusu, aducând critica literară într-un mod accesibil și captivant.

În cadrul evenimentului, profesoarele Carmen Lala și Georgiana Gabor, au avut intervenții despre cărțile prezentate, aducând în prim-plan aspecte interesante și interpretări personale ale operelor. De asemenea, invitații din public, printre care s-au numărat Alexa Pașcu, profesoara Eleonora Bulboaca și profesorul Constantin Bulboacă, au împărtășit considerații legate de activitatea literară a celor două autoare, contribuind astfel la dialogul cultural și la îmbogățirea înțelegerii operei acestora.

Momentele literare ale întâlnirii au fost susținute de elevii Marta Andreica, Daria Todiruț și Alexandru Livadaru, care au demonstrat talentul și pasiunea pentru literatură în fața unui public captivat.

Evenimentul a fost deosebit, oferind o incursiune profundă în lumea literară și oportunitatea de a descoperi creații de valoare.

Grație colaboratorului nostru Marius Pantîru, avem bucuria de a vă prezenta înregistrarea integrală a acestui eveniment cultural găzduit de Centrul Cultural Catehetic „Sf. Nicolae” din Fălticeni.

Înregistrarea integrală a evenimentului

Video rezumat

Video – Marius Panțîru

Foto – Marinel Dănilă

About Author