Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În perioada 16-20 octombrie 2023, Grădinița Specială din Fălticeni a fost gazda activităților proiectului “Toamnă Magică,” desfășurate în cadrul programului “Școala Altfel.” Aceste evenimente au fost coordonate de doamna director profesor psihopedagog Lupașcu Mihaela Gabriela și au fost destinate preșcolarilor cu cerințe educaționale speciale.

Plecând de la filozofia lui Platon, care susținea că “cea mai eficientă educație pentru copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase,” echipa Grădiniței Speciale din Fălticeni a demarat un proiect educațional cu accent pe aspectele socio-culturale. Acest proiect a inclus o gamă variată de activități, precum explorarea toamnei, educație rutieră, educație pentru sănătate și alimentație sănătoasă. Parteneri importanți în această inițiativă au fost părinții copiilor și instituțiile locale.

Profesorul pentru învățământ preșcolar, Budacu Mihaela, responsabilă pentru activitățile extracurriculare, a explicat: “Scopul central al acestor activități a fost explorarea mediului înconjurător și facilitarea contactului direct al copiilor cu natura. Cadrele didactice au adus în grădiniță elemente din natură precum fructe și legume de toamnă, frunze multicolore, castane și flori, oferind preșcolarilor experiențe tactile și vizuale de neuitat.”

Pe parcursul săptămânii programului “Școala Altfel,” copiii au folosit materiale din natură pentru a crea lucrări artistice, pe care le-au prezentat în cadrul concursului local “Toamna cea bogată.” Concursul a pus în valoare talentele și creativitatea copiilor, iar toți participanții au primit premii pentru eforturile lor.

O altă experiență semnificativă a fost vizita copiilor în livada de meri de la Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni, partenerii educaționali ai grădiniței. Aici, cei mici au avut ocazia să culeagă mere direct din pom, să adune frunze și crenguțe și să se bucure de sunetul frunzelor sub picioarele lor. Această activitate nu doar că a îmbogățit experiența senzorială a copiilor, dar a contribuit și la dezvoltarea abilităților lor de comportament adecvat în calitate de “Mici pietoni.”

Grădinița Specială din Fălticeni a promovat și activități culturale, inclusiv o vizită la Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”. Copiii au explorat mediul de viață al animalelor marine și terestre. De asemenea, au avut ocazia de a vizita Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu,” unde au intrat în contact cu personajele din cărțile de povești. Aceste experiențe de învățare au culminat cu organizarea unui bal al costumelor, unde copiii au etalat cu entuziasm ținutele.

Vezi mai multe fotografii: Galerie foto

Programul “Școala Altfel” are ca obiectiv dezvoltarea competențelor din curriculumul național și a unor competențe complementare în funcție de nevoile de învățare ale preșcolarilor. Aceste activități sunt posibile datorită parteneriatelor cu cadre didactice din alte instituții educaționale și cu reprezentanții instituțiilor, autorităților și organizațiilor locale. Grădinița Specială din Fălticeni dorește să mulțumească tuturor acestor parteneri pentru susținere.

Echipa de cadre didactice continuă să deruleze activități pe tot parcursul anului școlar, cu scopul de a valorifica resursele locale și potențialul copiilor în procesul educativ.

About Author