Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În perioada 11-22 octombrie 2023, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni și Grădinița cu Program Normal „Voinicelul” Fălticeni (cu structurile aferente) au organizat campania caritabilă Bucuriile toamnei. Proiectul, derulat în parteneriat cu Primăria Fălticeni, cu Asociația de părinți „Școala Ioan Ciurea”, cu JesmoArt și cu Așezământul „Sf. Andrei” din Fălticeni a fost o inițiativă de strângere de fonduri pentru Andreea Anița, absolventă a Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni, care suferă de cancer. Coordonatorii campaniei au fost directorii celor 2 insitituții de învățământ, prof. dr. Pintilii Marius-Claudiu și prof. Zetu-Ungureanu Greta-Magda.

Evenimentul s-a desfășurat cu prilejul celei de-a  XVIII-a ediții a Târgului Mărului, care a avut loc în zona centrală a municipiului Fălticeni. În cele două zile (21-22 octombrie 2023), Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și Grădinița „Voinicelul” au amenajat două standuri caritabile cu produse specifice toamnei: borcane cu dulceață, cu gem, cu zacuscă, precum și alte conserve, săculeți cu mere și pere. Cu sprijinul părinților, al elevilor si al cadrelor didactice, s-au strâns peste 1200 de borcane, care au fost expuse la standurile caritabile. De asemenea, fălticenenii au putut găsit la standuri inclusiv obiecte artizanale confecționate de JesmoArt.

În campanie, s-au implicat 60 de elevi voluntari din clasele V-VIII, care au participat la activitățile de voluntariat, sub îndrumarea a 18 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și a 15 cadre didactice de la GPN „Voinicelul”. În total s-au colectat 40.549 de lei astfel: 22.457 de lei – Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și 18.092 de lei – GPN „Voinicelul”. Trebuie precizat faptul că 9.337 de lei din această sumă au fost donații ale părinților și ale cadrelor didactice de la cele două instituții de învățământ. Banii strânși au fost donați Andreei Anița, prin virament în contul bancar dedicat acestei cauze caritabile. De asemenea, cele peste 350 de conserve la borcan care au rămas în urma campaniei vor fi donate Așezământului „Sf. Andrei” din Fălticeni.

Campania caritabilă Bucuriile toamnei este inclusă în planul anual de acțiune SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) al Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni și al Grădiniței „Voinicelul” Fălticeni. Acest proiect de voluntariat se află deja la a doua ediție. La ediția de anul trecut, derulată tot cu prilejul Târgului Mărului de la Fălticeni, s-au strâns cu sprijinul părinților 358 de borcane și s-au colectat 5.000 de lei și 300 de euro (6.500 de lei). Banii au fost utilizați pentru sprijinirea a 20 de elevi aflați într-o situație vulnerabilă, iar borcanele rămase au fost donate Mănăstirii „Sf. Gheorghe” Buciumeni.

După cum le-am transmis mamei și surorii Andreei, mobilizarea tuturor a fost una pe măsură, comunitatea fălticeneană a înțeles că numai omenia și credința în Dumnezeu ne pot face să depășim cele mai dificile clipe. La finalul celor două zile de campanie caritabilă, am reușit să strângem o sumă semnificativă, este vorba despre 40.549 de lei. Le mulțumim tuturor fălticenenilor pentru generozitate, pentru sprijinul deosebit acordat Andreei! La Fălticeni, colaborarea dintre școală, părinți, biserică, autorități și comunitatea locală chiar dă roade. Voluntariatul părinților și al cadrelor didactice a fost impresionant. Suntem convinși că elevii noștri au avut multe de învățat în zilele acestea și îi felicităm pentru implicare. De asemenea, le suntem recunoscători celor care ne-au fost alături promovând activitățile acestei campanii caritabile! Nu putem exprima în cuvinte câtă bucurie am simțit în aceste zile în care toată lumea s-a mobilizat pentru Andreea. Îi dorim multă sănătate!

Director, prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni

Video – Campania caritabilă „Bucuriile toamnei” – FĂLTICENI ONLINE (falticenionline.ro)

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura