Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au avut parte de o misiune care a necesitat uzul de armă. S-a acționat pentru prinderea unui șofer care a sustras un autoturism. Acesta a condus cu alcoolemie peste limita legală, fără a deține permis de conducere.

Incidentul a fost semnalat de către un localnic din comuna Berchișești la ora 08:00 dimineața. El a apelat numărul de urgență 112 pentru a raporta furtul autoutilitarei sale din curtea propriei locuințe. Poliția a instituit filtre rutiere în întregul județ. Au fost inițiate măsuri investigative pentru a localiza vehiculul și suspectul.

S-a constatat că autoturismul a fost lăsat deschis, cu cheile în contact. Indiciile un mers către un tânăr de 20 de ani, localnic, ca fiind principalul suspect. Acesta desfășura ocazional activități în curtea proprietarului vehiculului.

În jurul orei 10:40, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea a reperat autoturismul sustras pe DN17A, în localitatea Sucevița. Echipajul a dat semnal de oprire, dar șoferul nu s-a conformat și a încercat să fugă. Polițiștii au urmărit mașina utilizând semnalele acustice și luminoase.

Pentru a preveni pericolele în calea unui obiectiv turistic aglomerat, respectiv Pasul și complexul turistic Palma, polițiștii au fost nevoiți să efectueze trei focuri de avertisment în plan vertical și apoi au tras în pneurile vehiculului pentru a-l opri. Șoferul de 20 de ani a fost extras din mașină fără a suferi leziuni.

Testat cu aparatul etilotest, șoferul a prezentat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat. Mai grav, s-a constatat că acesta nu deținea niciun permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe baza acestor constatări, s-a întocmit un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului peste limita legală.

După finalizarea procedurilor legale cu tânărul de 20 de ani, se vor lua măsuri procesuale preventive în continuare. Cercetările sunt sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

About Author