Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Marți, 7 noiembrie, a avut loc o nouă conferință preoțească în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în Protopopiatul Fălticeni. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și s-a desfășurat la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi.

Conferința a reunit clericii din Protopopiatul Fălticeni și a avut două teme principale: “Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și “Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”. În cadrul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a hirotesit patru clerici întru iconom stavrofor.

De asemenea, au fost evidențiati preoții care s-au remarcat prin activitate pastoral-misionară și s-au acordat premii pentru cel mai îngrijit cimitir. În plus, clericii au primit distincții speciale pentru remarcabila lor activitate în slujirea Bisericii și Comunității.

Ordinul „Mitropolit Anastasie Crimca” a fost înmânat de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul părinților Gheorghe Lungu, de la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” – Fălticeni, și Pavel Norocel, de la Parohia „Sfântul Ilie” – Suha, iar distincția care poartă numele „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” a fost oferită pr. Tudor Andrioaia de la Parohia „Sfânta Treime” – Spătărești, precum și mai multor cântăreți ai unor parohii din acest protopopiat.

Conferința a inclus prezentări pe teme religioase și culturale, cum ar fi filantropia și practicile față de persoanele vârstnice, contribuția imnografilor la înfrumuțesarea slujbelor religioase și influența marelui compozitor Ciprian Porumbescu asupra muzicii corale bisericești.

De asemenea, au fost expuse propuneri și sugestii referitoare la activitatea parohiilor din zonă, iar în contextul Anului cultural Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu, au fost prezentate mai multe volume apărute la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Informații detaliate despre Conferința preoțească din Protopopiatul Fălticeni puteți afla din articolul publicat de Irina ursachi pe pagina web a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Întâlnirea clericilor din Protopopiatul Fălticeni în cadrul conferințelor preoțești anuale din Eparhia Sucevei și Rădăuților – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Sursa foto: arhiepiscopiasucevei.ro și Alexandru Lungu

About Author