Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În urma unui proiect de lege aflat în dezbaterea senatorilor, se propune majorarea valabilității permiselor pentru șoferii sub 70 de ani de la 10 ani la 15 ani. În schimb, cei peste 70 de ani vor trebui să-și reînnoiască permisul la fiecare cinci ani, iar cei peste 80 de ani, la fiecare doi ani.

Proiectul legislativ propune schimbări în Codul Rutier referitoare la valabilitatea permiselor pentru categoriile AM, A1, A2, A (mopede și motociclete) și B, B1, BE (mașini mici).

Valabilitatea permiselor pentru aceste categorii ar urma să crească de la 10 la 15 ani pentru șoferii sub 70 de ani, dar să scadă la cinci ani pentru cei peste 70 de ani. Cei peste 80 de ani vor trebui să-și preschimbe permisul la fiecare doi ani, indiferent de categorie.

Permisele emise înainte de intrarea în vigoare a noilor perioade de valabilitate își vor menține termenul inscripționat pe ele.

Inițiatorii susțin că majorarea la 15 ani va veni în ajutorul a aproximativ 3.000.000 de șoferi, reducând costurile și timpul alocat reînnoirii permiselor. Pe de altă parte, reducerea valabilității pentru șoferii vârstnici se argumentează prin scăderea riscului de accidente rutiere cauzate de afecțiuni medicale.

Reducerea valabilității pentru șoferii vârstnici este văzută ca o măsură menită să limiteze conducerea de către persoane cu afecțiuni care pot afecta siguranța pe drumurile publice.

About Author

Lasă un răspuns