Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Administrația Națională de Meteorologie anunță condiții meteorologice severe în jumătatea estică a țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod galben pentru jumătatea estică a teritoriului și zonele montane. Sunt anunțate precipitații însemnate, ninsori și intensificări ale vântului. În perioada cuprinsă între 18 noiembrie, ora 08, și 19 noiembrie, ora 10, fenomenele meteorologice vor afecta mai ales regiunile de est ale țării.

În conformitate cu avertizarea meteorologică, se prognozează precipitații semnificative cantitativ, local de 25…35 l/mp, iar în unele zone, chiar peste 50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zonele montane, iar în Moldova și sud-estul Transilvaniei, se așteaptă ninsori abundente, formându-se local un strat consistent de zăpadă.

În Dobrogea și Muntenia, precipitațiile vor fi sub formă de ploi, cu posibilitatea de lapoviță și ninsoare pe arii restrânse în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie). Aceste condiții meteorologice pot afecta vizibilitatea și circulația rutieră.

Vântul va avea intensificări notabile în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, atingând viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și în zonele montane, se vor înregistra temporar condiții de viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Având în vedere aceste condiții meteorologice severe, este recomandat ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să ia măsuri de siguranță. Participanții la trafic sunt sfătuiți să conducă cu prudență sporită, iar autoritățile locale să fie pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență.

About Author

Lasă un răspuns