Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Romgaz derulează în județul suceava o activitate de cercetare a subsolului, “Achiziție de date geofizice tridimensionale “3d Moldova Nord”. Acest proiect constă într-un studiu extins pe o suprafață de 150 de kilometri pătrați în 10 localități din zona Fălticeni.

În cadrul acestei cercetări, Romgaz își propune să identifice cu precizie zăcăminte de gaze naturale în perimetrul care include localitățile Baia, Bogdănești, Cornu Luncii, Fălticeni, Fântâna Mare, Horodniceni, Mălini, Rădășeni, Râșca și Vadu Moldovei.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Romgaz afirmă că acest studiu nu implică exploatarea sau extragerea de substanțe din subsol. Este o activitate de cercetare a subsolului prin achiziția de date geofizice. Compania susține că nu sunt necesare foraje de adâncime și excavări, și nu este obligatorie eliberarea unui certificat de urbanism sau a unei autorizații de construire.

Proiectul presupune recunoașterea zonei de lucru, notificarea autorităților și comunităților locale, încheierea de convenții scrise cu proprietarii de terenuri și, ulterior, mobilizarea echipei și a echipamentelor în zona de lucru. Valoarea estimată a investiției pentru achiziția de date geofizice este de aproximativ 5.000.000 lei, iar lucrările sunt planificate să înceapă în februarie 2024 și să dureze aproximativ 3-4 luni.

Lucrarea va fi efectuată de principalul furnizor de servicii de prospectiuni geologice si geofizice din Romania, Prospecțiuni SA.

Romgaz asigură că lucrările evită construcțiile existente în zona de lucru și că terenurile sunt restituite la starea inițială după finalizarea activității. De asemenea, susțin că impactul asupra mediului este nesemnificativ și că metodele moderne folosite pentru generarea undelor elastice sunt detonarea controlată și vibrarea controlată.

Romgaz mai afirmă că impactul asupra mediului este redus. Proiectul se desfășoară în baza Acordului de concesiune a perimetrului RG04 Moldova Nord, avizat de Agenția Națională de Resurse Minerale (ANRM) în august.

About Author

Lasă un răspuns