Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În noaptea de luni spre marți, pompierii de la Detașamentul Fălticeni au intervenit pentru a lichida un incendiu periculos care a izbucnit într-o gospodărie de pe strada Aleea Teilor din municipiu.

La ora 02:11, autoritățile au fost alertate prin numărul unic de urgență 112 cu privire la incendiul care a cuprins două solarii și o porțiune din acoperișul casei de locuit. Militarii au acționat imediat, folosind trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru a gestiona situația.

Amenințarea de propagare a flăcărilor la întreaga gospodărie a fost reală, însă pompierii au reușit să localizeze și să stingă incendiul până la ora 4:30.

Incidentul a lăsat în urmă pagube semnificative: cele două solarii, cu o suprafață totală de aproximativ 300 de metri pătrați, au fost complet distruse. Acoperișul casei a suferit deteriorări pe o arie de aproximativ 20 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind efectul termic generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, provenind de la sistemul de încălzire al solariilor.

Intervenția pompierilor a prevenit extinderea flăcărilor, salvând casa de locuit și bunurile aferente. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Sursa foto – ISU Suceava

Pentru a evita astfel de incendii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava face un apel către cetățeni să acorde o atenție deosebită recomandărilor pompierilor profesioniști. În special, se subliniază importanța instalării și întreținerii coșurilor pentru evacuarea fumului. Recomandările includ:

  • Izolarea coșurilor, burlanelor și canalelor de fum față de elementele combustibile ale pereților, planșeelor și acoperișurilor;
  • Tencuirea obligatorie a coșurilor de fum în pod pentru a preveni scânteile și sursele de aprindere;
  • Curățarea regulată a coșurilor, burlanelor și canalelor cel puțin o dată pe an.

ISU Suceava îndeamnă cetățenii să trateze aceste recomandări cu maximă seriozitate pentru a-și proteja locuințele și a crea un mediu sigur și confortabil pentru întreaga familie.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura