Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.
Sursa foto - Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a propus, iar Sinodul Mitropolitan al Moldovei și Bucovinei a aprobat ridicarea la rang de schit a metocului „Sfântul Ștefan cel Mare” Stânișoara, județul Suceava, a anunţat Agenţia de ştiri Basilica.ro.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de lucru a Sinodului Mitropolitan al Moldovei și Bucovinei, desfășurată la reședința mitropolitană din Iași, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La întâlnire au participat ierarhi importanți, precum Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, și alți membri ai Sinodului.

Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare” Stânișoara a fost construită de Primăria Mălini și, în 2021, a fost trecută sub administrarea Mănăstirii Sihăstria Râșcăi, unde a devenit un metoc oficial înființat la 1 noiembrie 2022.

Din 1 octombrie 2023, metocul este administrat de Ieromonahul Nectarie Balan, viețuitor al Mănăstirii Sihăstria Râșcăi, conform deciziei Sinodului.

Conform propunerii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, schitul va fi destinat viețuirii călugărilor.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura