Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Sute de persoane, din Fălticeni și din localitățile învecinate, alături de preoții din Protopopiatul Fălticeni, au participat la Marșul pentru Viață. Marșul s-a desfășuat pe traseul: Biserica „Sfântul Ilie” – Piața – Poliție – Spitalul Municipal – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primărie – Piața „Nada Florilor” – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sfântul Ilie”.

Organizat de Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și local de Protopopiatul Fălticeni, acest marș a reprezentat un moment de conștientizare asupra drepturilor copiilor nenăscuți și a sprijinului necesar pentru mamele aflate în criză de sarcină.

Marșul pentru Viață, ajuns la cea de-a XV-a ediție în județul Suceava, a avut loc îîn toate cele cinci protopopiate ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Ziua aleasă, duminica de 24 Martie 2024, a fost una încărcată de semnificație și implicare, începând cu ora 16:00.

Marșul pentru Viață nu este doar un eveniment local, ci face parte dintr-un context mai amplu, la nivel național. Misiunea sa este de a atrage atenția asupra stării deplină de umanitate a copiilor nenăscuți și a necesității de a oferi sprijin și încurajare mamelor aflate în criză de sarcină, astfel încât acestea să poată alege să ducă sarcina la termen într-un mediu sigur și susținător.

Marșul pentru Viață semnalează o problemă majoră: aceea a asigurării unor șanse egale pentru femeile însărcinate aflate în diverse situații dificile, precum și a copiilor nenăscuți, care au dreptul la viață și la oportunități egale în cadrul societății.

FOTO EVENIMENT – GOOGLE FĂLTICENI ONLINE

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura