Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a participat joi, 10 iunie, la activitățile organizate la nivelul județului, cu prilejul Zilei Eroilor.

SMSJ Fălticeni a asigurat subunități de cadre și elevi pentru defilare și gardă la monumentele din localităţile Suceava, Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Boroaia, Cornu Luncii și Spătărești.

Un eveniment aparte a fost cel de comemorare a eroilor din Regimentul 2 Grăniceri și Regimentul 16 Dorobanți, căzuti acum peste un secol, pentru apărarea vieților și a bunurilor locuitorului orașului Fălticeni, în lupta de la Spătărești, în ziua de 27 ianuarie 1918, se arată într-o informare a instituției.

“În amintirea acelui sacrificiu a fost înălțată, prin contribuția locuitorilor municipiului Fălticeni, o troiță de stejar în 1927. În urma urgiei războiului, aceasta a fost îndepărtată dar, prin efortul și stăruința preotului militar iconom stavrofor Cătălin Simion și a Asociației „Cuvânt și faptă”, aceasta a fost repusă pe locul bătăliei, spre amintirea vitejilor ostași care s-au jertfit. Astăzi în memoria lor ne-am închinat la Monumentul Eroilor de la Spătărești, aducând considerația noatră pentru sacrificiul lor.”

About Author

ByB.P.