Home ACTUALITATERegional Misiuni de reprezentare ale Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni cu ocazia Zilei Eroilor

Misiuni de reprezentare ale Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni cu ocazia Zilei Eroilor

by A.S.
0 comment

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a participat joi, 10 iunie, la activitățile organizate la nivelul județului, cu prilejul Zilei Eroilor.

SMSJ Fălticeni a asigurat subunități de cadre și elevi pentru defilare și gardă la monumentele din localităţile Suceava, Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Boroaia, Cornu Luncii și Spătărești.

Un eveniment aparte a fost cel de comemorare a eroilor din Regimentul 2 Grăniceri și Regimentul 16 Dorobanți, căzuti acum peste un secol, pentru apărarea vieților și a bunurilor locuitorului orașului Fălticeni, în lupta de la Spătărești, în ziua de 27 ianuarie 1918, se arată într-o informare a instituției.

“În amintirea acelui sacrificiu a fost înălțată, prin contribuția locuitorilor municipiului Fălticeni, o troiță de stejar în 1927. În urma urgiei războiului, aceasta a fost îndepărtată dar, prin efortul și stăruința preotului militar iconom stavrofor Cătălin Simion și a Asociației „Cuvânt și faptă”, aceasta a fost repusă pe locul bătăliei, spre amintirea vitejilor ostași care s-au jertfit. Astăzi în memoria lor ne-am închinat la Monumentul Eroilor de la Spătărești, aducând considerația noatră pentru sacrificiul lor.”

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705