Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În noaptea de miercuri spre joi, 17 iunie, la ora 02.36, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin numărul de urgență 112, despre faptul că în municipiul Fălticeni s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența alcoolului. 

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza municipului Fălticeni, într-un sens giratoriu (sensul giratoriu din Piața Mihail Sadoveanu), un bărbat a acroșat două autoturisme parcate regulamentar pe partea dreaptă.

Conducătorul auto, un tânăr din Fălticeni, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a stabilit faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Ulterior producerii evenimentului rutier, cazul a ajuns pe masa procurorilor din Fălticeni.

Vineri, 18 iunie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă a bărbatului implicat în eveniemtul rutier.

Acesta a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea, în termenul de supraveghere, a infracţiunilor de  „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, şi „furt în scop de folosinţă”.

Procurorii au reținut în sarcina bărbatului faptul că în noaptea de 16/17 iunie 2021, în jurul orelor 23,00, prin escaladarea unui gard, a pătruns în curtea locuinţei unei persoane şi prin forţarea unui geam al locuinţei, a intrat în interior de unde a sustras, dintr-o încăpere, cheile unui autoturism.

Fălticeneanul a condus autoturismul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi sub influenţa băuturilor alcoolice (1,50 g %o, la ora 03.30, respectiv 1,36%o  la ora 04.30), avariind două autovehicule parcate regulamentar.

Dată fiind gravitatea faptelor, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea procurorului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Procurorii nu au făcut public numele tânărului arestat preventiv (deși numele acestuia circulă în postări publice în mediul online), întrucât: “punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.                                          ,

About Author

ByB.P.