Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

Cinci persoane au fost rănite în urma a două accidente rutiere care s-au produs în după-amiaza zilei de sâmbătă, 31 iulie, pe drumurile publice din județul Suceava.

Pe DN17, în apropiere de “Zidul Morții”, pompierii militari au intervenit cu modulul SMURD (descarcerare și ambulanțe SMURD) în urma coliziunii între doua autoturisme. Două persoane au fost implicate, ambele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Accident rutier și pe raza localității Berchișești, cu două autoturisme implicate. În ,așini se aflau cinci persoane, trei dintre acestea fiind rănite.

Două persoane au fost preluate și transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar cea de-a treia a fost monitorizată la fața locului de echipajul SMURD și ulterior a refuzat transportul la spital. În acest caz, au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare si o ambulanță SMURD B2) cu sprijinul a două ambulanțe SAJ.

Polițiștii urmează să stabilească cauzele producerii celor două evenimente rutiere.

Cu doar câteva ore înainte de producerea celor două accidente, IPJ Suceava a anunțat că, pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii organizează pe perioada week-end-ului o acţiune cu efective sporite.

Mai exact, peste 100 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică au ieșit pe teren pentru o acțiune de aploare care vizează prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave.

Viteza excesivă este, în continuare, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave. Prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se persoane decedate sau rănite grav. Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii organizează și pe perioada week-end-ului o acţiune cu efective sporite. Peste 100 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică sunt la această oră în teren fiind utilizate toate autospecialele dotate cu aparate radar, dar și aparatele TruCam”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Polițiștii rutieri acționează și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Sunt utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Astăzi, începând cu ora 14.00, în funcție de valorile de trafic și ceilalți factori de risc identificați, pe principalele drumuri naționale și europene din județ radarele au fost dispuse și în cascadă pentru perioade de timp determinate și pe anumite segmente de drum.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: