Home National Astăzi începe emiterea cărții electronice de identitate în România

Astăzi începe emiterea cărții electronice de identitate în România

by A.S.
0 comment

De luni, 2 august 2021, potrivit obligațiilor europene asumate de statul român, Direcţia de Evidenţă a Populaţiei şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va începe emiterea cărții electronice de identitate.

Lansarea proiectului pilot pentru emiterea cărții electronice de identitate va avea la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor a Municipiului Cluj-Napoca, în prezența  ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

În etapa pilot, cu o durată de 6 luni, ar urma să fie emise circa 5000 de cărți electronice de identitate.

Cetăţenii români vor putea călători în Uniunea Europeană în temeiul unui paşaport valabil, a unei cărţi electronice de identitate emisă după data de 2 august sau în baza actualei cărţi de identitate aflată în termen de valabilitate. Perioada de tranziţie urmează să se încheie în anul 2031.

Este de așteptat ca lansarea proiectului pilor să aducă și răspunsuri la întrebările pe care cetățenii le au legat de costuri, obligativitatea obținerii documentului și opțiunile pe care le vor avea persoanele care nu-și doresc cărți electronice de identitate.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705