Home Local Sute de credincioși au participat la procesiunea organizată la Fălticeni cu ocazia marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, pe stil vechi

Sute de credincioși au participat la procesiunea organizată la Fălticeni cu ocazia marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, pe stil vechi

by A.S.
0 comment

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, sute de credincioși din Fălticeni și din localitățile învecinate au luat parte, sâmbătă, 28 august 2021, la procesiunea religioasă organizată de Parohia Catedralei Ortodoxe de stil vechi „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Fălticeni, cu ocazia marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului.

Evenimentul a avut loc după slujba arhierească oficiată în Catedrală de Preasfințitul Episcop Sofronie Suceveanul și Preafericitul Glicherie.

Cei doi arhierei au luat parte la procesiune alături de un sobor de preoți și diaconi.

Între cei prezenți s-au aflat și reprezentanții administrației locale (primarul Cătălin Coman și administratorul public Alexandru Rădulescu).

Un alt eveniment religios important pentru credincioșii ortodocși pe stil vechi din zona Fălticeni se desfășoară duminică, 29 august. La Mănăstirea Sfântul Mina, din satul Roșiori, comuna Forăști, are loc slujba de sfințire a Clopotniței.  

Fălticeni Online vă oferă o înregistrare video cu momente din timpul desfășurării procesiunii religioase de sâmbătă, 28 august.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705