Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

La mai puțin de o lună distanță de urgia care a afectat Fălticeniul, la sfârșitul lunii iulie, un nou episod de vreme severă s-a consumat în după-amiaza zilei de marți, 24 august 2021.

Pe fondul unei atenționări meteorologice Cod portocaliu, în vigoare până în această noapte, o ploaie torențială însoțită de grindină de mari dimensiuni și vânt puternic a lovit urbea de pe Șomuz.

În zonele predispuse la inundații, apa s-a acumulat în cantități impresionante, punând în pericol atât traficul rutier cât și mașinile parcate pe carosabil (str. 13 Decembrie, intersecția Revoluției – 2 Grăniceri, în spatele blocului Moto Velo). Străzile balastate au fost măturate de ape.

Grindina a avariat culturile agricole, livezile de pomi fructiferi, grădinile oamenilor, dar și șarpantele acoperite cu plăci de azbest de pe unele blocuri.

Vântul puternic a rupt crengile arborilor și a pus la pământ copaci în multe zone ale orașului, cum ar fi zona Gării, zona Policlinicii, Parcul Prefecturii, cartieul Maior Ioan, zona de agrement.  Au fost afectate și rețelele electrice.

Pompierii militari, angajații Primăriei, au fost mobilizați din nou pe peren pentru evaluarea pagubelor și pentru a interveni în situații care pot pune în pericol siguranța persoanelor.

În Dispeceratul ISU Suceava au fost recepționate un număr de 5 de apeluri pe 112, în urma fenomenelor meteo produse pe raza județului Suceava în această după amiază.

În municipiul Fălticeni s-a intervenit pentru îndepărtarea unor plăci de azbest ale unei șarpante care puneau în pericol pietonii precum și la un stâlp de la care cablurile electrice făceau scurtcircuit.

Sprijinul pompierilor a fost solicitat și pentru evacuarea apei din subsolurile a două proprietăți din localitatea Hârtop și în localitatea Rădășeni unde cablurile electrice ale unui stâlp de electricitate fumegau.

În sprijinul pompierilor din Fălticeni au fost trimise și echipaje de la Suceava.

Mediul online abundă în imagini surprinse de fălticeneni în timpul furtunii  de marți, 24 august.

Până joi, 26 august, râmâne în vigoare o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă și pentru județul Suceava. Meteorologii prognozează averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

Video: Furtuna surprinsă la Așezământul de bătrâni Sfântul Apostol Andrei din Fălticeni  

About Author

ByB.P.