Home Local Întâlnirea de aur – 50 de ani de la absolvirea Liceului nr. 2 Fălticeni

Întâlnirea de aur – 50 de ani de la absolvirea Liceului nr. 2 Fălticeni

by A.S.
0 comment

Motto:

„Vreme trece, vreme vine” M. Eminescu

Fălticeni, 11 septembrie 2021. Promoția 1971 a Liceului Nr. 2, actualul Colegiu Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, a organizat întâlnirea la 50 de ani de la absolvire.

Festivitatea s-a desfășurat în ambientul magic al cărților, în Sala multimedia a C.D.I., spațiu generos în care s-au regăsit, după o jumătate de secol, cei care au reușit să vină în liceul tinereții  din toate zonele țării și de peste hotare, pentru a depăna amintiri nostalgice  și pentru a da frâu liber emoțiilor, amestecate cu melancolie.

Din cei 138 de absolvenți, a răspuns „prezent!” echivalentul unei clase din cele patru care au absolvit liceul, azi centenar, în 1971, când această unitate școlară, înființată în 1920 ca Școala Secundară de Fete, aniversa 50 de ani de existență.

Alocuțiunea de bun revenit a fost rostită de directoarea liceului, doamna profesoară Palaghia Radion.

Foștii elevi au avut bucuria de a-i avea alături pe câțiva din prestigioșii lor dascălii de odinioară: profesoara de limba franceză, doamna Magdalena Vultur, profesoarele de chimie, Ana Dascălu și Teodorina Rădășanu, precum și pe profesorul de fizică, domnul Gheorghe Țipău. Cu inima și sufletul aproape, chiar dacă fizic nu s-a putut, au fost  și  profesoara de matematică, doamna Paraschiva-Cristina Știrbu, profesoara de rusă, doamna Silvia Feștilă și profesorul de limba română, domnul Ovidiu Homescu.

În memoria profesorilor diriginți − Gheorghe Cozac, Natalia Lazăr, Ana Croitoru, Ana Enăchioiu − a tuturor profesorilor și colegilor trecuți în veșnicie, au slujit o înălțătoare slujbă de pomenire preot Ioan-Radu Bold și  preot profesor Constantin-Bogdan Feștilă.

Captarea imaginilor din caleidoscopul acestei întâlniri emoționante, la care fiecare absolvent a adus în dar mărturisirea despre propria realizare ca om împlinit, grație modelelor reprezentate de profesori remarcabili, a revenit lui Alexandru Săvescu, gazetar local, fost elev și el al aceleeași instituții școlare.

Cum orice întoarcere la obârșie este prilej de refacere a ființei, prin gustarea din izvorul nemuririi sufletului, participanții la întâlnire, recunoscătorii sorții pentru privilegiul de a fi față în față și de a se oglindi fiecare în lumina celuilalt, și-au propus ca viitoarele întâlniri să fie anuale. 

Pentru aducerea-aminte a chipurilor din adolescență, peste care anii au adăugat succesive imagini, făcând din istoria fiecăruia o veritabilă Matrioska, organizatorii întâlnirii au editat, cu ajutorul competent al profesorului de informatică, Bogdan Dumitriu și al informaticianului Ciprian Constantineanu, un album de promoție, intitulat „Întâlnire de promoție-50 de ani de la absolvirea liceului”, arc peste generații, elixir pentru oprirea în loc a clipei, încercare omenească de a învinge trecerea de neoprit a timpului.

Absolvent, promoția 1971,

Constantin Bulboacă

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705