Home Local Omagiu regretatului profesor Hoștinariu Radu

Omagiu regretatului profesor Hoștinariu Radu

by A.S.
3 comments

Când universul multiplu există și este demonstrat teoretic de către fizicieni, viața omului simplu devine «o floare perenă care se întoarce să înflorească în univers». (prof. univ. american Robert Lanza)

Profesorul de fizică Hoștinariu Radu, pentru care timpul fizic și-a oprit curgerea, a dat și va da un sens destinelor celor pe care i-a îndrumat, celor cărora le-a fost prieten sau coleg, celor care i-au împlinit menirea de dascăl. A făcut parte dintr-o generație de profesori pentru care învățătura temeinică, lucrurile bine făcute, duse până la capăt și responsabilitatea civico- morală și socială au fost principiile fundamentale ale vieții.

Calitatea sa profesională, vocația sa pedagogică s-au exprimat prin zecile de generații cărora le-a fost mentor, pe unii dintre elevii săi conducându-i spre atingerea unor performanțe memorabile. Pregătiți cu măiestrie și implicare didactică profundă de către profesorul Hoștinariu Radu, sute de absolvenți ai liceului și-au construit cariere excelente în inginerie, medicină, învățământ, cercetare științifică etc. 

Domnia sa a fost dascălul exemplar, care a trăit intens pentru cariera de profesor și va rămâne în memoria noastră  ca un profesor pasionat, erudit, devotat profesiei de dascăl.

Cancelaria Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu”, direcțiunea colegiului, foștii și actualii profesori, întregul colectiv didactic și nedidactic regretă profund trecerea la cele veșnice a Domnului Profesor, sunt alături de familie la această pierdere și aduc un sincer omagiu pentru cel care a fost profesorul Hoștinariu Radu! Rămas bun și regrete eterne!

Spre neuitarea celui care ne-a fost coleg, profesor și îndrumător, colegii și elevii care l-au cunoscut, l-au respectat și admirat îi vor păstra veșnică recunoștință. Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut  Domnul Profesor și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate şi celor apropiaţi.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Suntem îndurerați dar, mai ales, recunoscători pentru ceea ce a lăsat în urma sa.

Drum lin, drag coleg!

Lumină veșnică, Domnule Profesor!

You may also like

3 comments

Emil 20 septembrie 2021 - 14:09

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.
Fost elev, Mateiciuc Emil.

Adrian Holban 20 septembrie 2021 - 21:47

N-am să uit niciodată desele noastre conversații și comuniunea felului în care înțelegeam fizica. Un profesor profund și sensibil. Drum ușor, în altă dimensiune, domnule profesor!

vasile avadanei 11 noiembrie 2021 - 22:23

Mi-a fost profesor în clasele a 9-a si a 10-a (1972 – 1974), apoi a părăsit Liceul nr. 2. A fost un dascăl deosebit. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

Comments are closed.

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705