Home Local Municipiul Fălticeni primeşte 530.000 de lei din fondul de rezervă al CJ Suceava. Banii vor susţine activitatea Spitalului Fălticeni în lupta cu pandemia

Municipiul Fălticeni primeşte 530.000 de lei din fondul de rezervă al CJ Suceava. Banii vor susţine activitatea Spitalului Fălticeni în lupta cu pandemia

by A.S.
0 comment

În această după-amiază a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava, în sistem de videoconferinţă.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că urgenţa convocării deliberativului judeţean a fost determinată de necesitatea alocării unei sume de bani din fondul de rezervă bugetară, la dispoziţia Consiliului Judeţean Suceava, pentru Municipiul Fălticeni, în speţă pentru Spitalul Municipal Fălticeni care asigură servicii medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19 şi care se află în situaţii de extremă dificultate.

Propunerea noastră, după discuţiile cu Primăria Fălticeni şi spitalul din subordinea lor, este alocarea sumei 530.000 lei care va merge spre următoarele direcţii: achiziţii teste rapide pentru determinare antigen SARS-CoV-2, pentru testarea pacienţilor internaţi (120.000 lei), chituri de recoltare probe RT-PCR (120.000 lei), echipamente de protecţie pentru personalul medical din spital – halate, măşti, bonete, combinezoane, viziere (200.000 lei), dezinfectant de mâini şi suprafeţe (40.000 lei), închirierea de aparate de oxigenoterapie umidificată cu flux crescut de până la 30 de litri pe minut (50.000 lei)”, a precizat Gheorghe Flutur.

Alocarea sumei de 530.000 de lei pentru Municipiul Fălticeni, cu titlu de ajutor pentru situaţii de extremă dificultate, a fost aprobată în unanimitate de către cei 32 de consilieri judeţeni care au participat la dezbaterea proiectului.

Decizia alocării fondurilor pentru Municipiul Fălticeni a venit la doar câteva zile după ce primarul Cătălin Coman a declarat public că, pe fondul creşterii adresabilităţii pe patologia COVID-19, Spitalul de la Fălticeni se confruntă cu dificultăţi financiare.   

La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea DSP Suceava anunţa, printr-un comunicat de presă, că în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice din judeţul Suceava va propune Ministerului Sănătăţii introducerea Spitalului din Fălticeni în procedura de tratare a pacienților Covid-19.

Marţi, 12 octombrie, la nivelul Spitalului Municipal Fălticeni sunt internați 93 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare, 53 cu forme medii, 26 cu forme grave și 4 cu forme critice). Sunt libere 2 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 4 pacienți şi nu mai sunt locuri fiind disponibile.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705