Home ACTUALITATE Ștafeta Veteranilor a ajuns în județul Suceava!

Ștafeta Veteranilor a ajuns în județul Suceava!

by A.S.
0 comment

Evenimentul #ștafetaveteranilor se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române, sărbătorită în data de 25 Octombrie, și presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – Albastru, Galben și Roșu.

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație.

Traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

În încercarea de a reconstitui în mod fidel trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții vor poposi la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei.

Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a drapelului național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!”, pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

Noi, pompierii militari suceveni, împreună cu voluntari ISU Suceava, suntem onorați să fim reprezentați la Ștafeta Veteranilor de colegii noștri SORIN MIHALESCUL, ANCUȚA HULUBIAC, CUȘNIR ADRIANA, ANOFRIESEI CIPRIAN și RADU GĂLĂȚAN.

Ei vor alerga pe Traseul Roșu, pentru care s-a dat startul în data de 12 octombrie, pe ruta Chișinău – Suceava – Satu Mare.Nimeni și nimic nu ne poate opri să ne iubim țara! Împreună, suntem de neînvins! Go, Invictus!

Comunicat de presă – ISU Suceava

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705