Home Sport Gabriel Cîrstean, jucătorul echipei Șomuz Fălticeni, a fost convocat la acțiunile Echipei naționale U18

Gabriel Cîrstean, jucătorul echipei Șomuz Fălticeni, a fost convocat la acțiunile Echipei naționale U18

by A.S.
0 comment

În premieră pentru scurta istorie a clubului Șomuz Fălticeni, un tânăr jucător al echipei de fotbal va participa la acțiunile unei selecționate naționale a României.

În cursul zilei de joi, 21 octombrie 2021, Federația Română de Fotbal a transmis, pe adresa ACS Șomuz Fălticeni, faxul de convocare a jucătorului George Gabriel Cîrstean.

Acesta urmează să participe, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2021, la acțiunile Echipei naționale U18 a României.

“Astăzi, pe adresa clubului nostru, am primit prima convocare pentru echipa națională a României Under 18 a unui jucător legitimat la ACS Somuz Falticeni. Convocarea a venit pe fondul unui joc deosebit practicat de jucătorul Cîrstean Gabriel. Aceasta convocare ne onorează și confirmă faptul că la Fălticeni munca întregii echipe și locul în clasament la momentul actual nu este o întâmplare. Sperăm ca acest lucru sa fie un imbold pentru toți copiii din Fălticeni, din zona Fălticeni, și nu numai, pentru a practica fotbalul”, ne-a declarat directorul sportiv Iulian Darabă.

Convocarea lui Gabriel Cîrstean vine în urma evoluțiilor foarte bune pe care jucătorul le-a avut pentru Șomuz Fălticeni, în Liga a 3-a și în jocurile din Cupa României. În același timp, este și un cadou frumos pentru Gabriel, care va împlini vârsta de 17 ani pe data de 30 octombrie.

Vestea convocării a venit în timpul antrenamentului de astăzi, înaintea celui mai important joc din campionat, derbiul dintre primele două clasate în Liga a 3-a / Seria 1 (Dante Botoșani – Șomuz Fălticeni).

Mă bucur foarte mult pentru Gabi! Țin să mulțumesc colectivului de profesori din cadrul LPS Suceava care au contribuit la formarea lui. Am insistat foarte mult, în vară, ca Gabi să vină la Fălticeni, și nu am greșit. Sper să rămână cu picioarele pe pământ și să fie exact ca până acum. Deși are o vârstă fragedă, dă dovadă de o maturitate foarte pronunțată în modul cum gândește în general. Îmi place să promovez tineri de viitor din judetul nostru și sper să nu ne oprim aici”, a declarat Iulian Ionesi, antrenorul echipei Șomuz Fălticeni, pentru Fălticeni Online.

Când am primit această veste extraordinară, că sunt convocat la lot, eram în vestiar și am rămas fără cuvinte. Eram foarte fericit, dar în același timp foarte tăcut, nu știam ce să zic, doar mă gândeam cum va fi. Omul care m-a ajutat foarte mult pe acest drum, în acești ani, este domnul profesor Murariu Ovidiu, căruia îi multumesc din tot sufletul”, ne-a declarat Gabriel Cîrstean.

Jucătorul a fost descoperit de către profesorul Marius Lup, la o selecție organizată la Vicovu de Sus (Bivolărie), pe când avea doar 11 ani. Din clasa a 5-a a fost mutat la LPS Suceava unde a fost antrenat un an de  profesorul Marius Lup, iar din clasa a 6-a până în această vară, la finalul clasei a 10-a, a fost antrenat de profesorul Ovidiu Murariu.

În vara acestui an a făcut pasul la Liga a 3-a, la ACS Șomuz Fălticeni. Gabriel s-a adaptat și s-a impus rapid în primul 11. În meciul cu Ceahlăul Piatra-Neamț, a fost căpitan al echipei, la nici 17 ani, ca răsplată pentru evoluția excelentă din confruntarea cu FC Voluntari, în șaisprezecimile Cupei României.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705