LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
22 mai 2022

Video: Protest al profesorului Ioan Ilișescu pe ruinele spitalului vechi din Fălticeni

Principalul contestatar al demolării clădiri vechiului spital din Fălticeni, profesorul Ioan Ilișescu, directorul Fundației Culturale „Șezătoarea”, a încercat să oprească activitatea firmei care derulează acțiunea de sistematizate în jurul noului spital.

În această după-amiază, după ora 16.00, profesorul Ioan Ilișescu a pătruns în șantier și a urcat la etajul clădirii, fără să fie observat, în timp ce un utilaj dărâma un perete chiar în acea zonă.

Administratorul firmei a încercat, fără succes, să-l convingă pe Ioan Ilișescu să coboare de pe mormanul de moloz. În această situație, constructorul și-a încetat activitatea cu o oră mai devreme.

La fața locului au sosit reprezentanți ai Poliției Locale și Poliției Municipale.

În cele din urmă, comisarul șef Vasile Ceparu, de la Poliția Fălticeni, a reușit să-l convingă pe Ioan Ilișescu să coboare pentru a purta discuție legată de nemulțumirile sale.

În ultimele zile, profesorul Ilișescu a încercat să declanșeze procedura de clasare a clădirii spitalului vechi ca monument istoric, ceea ce ar fi blocat demolarea edificiului.

În această dimineață, primarul Cătălin Coman a anunțat public că municipalitatea deține toate autorizațiile legale necesare demarării sistematizării zonei, după ce a fost pus în funcțiune noul spital.

1 thought on “Video: Protest al profesorului Ioan Ilișescu pe ruinele spitalului vechi din Fălticeni

  1. Sunt mînios!
    Primarul de trista amintire pusese umarul la darîmarea centrului vechi. Era un om lipsit de cultura si educatie iar cei dimprejurul lui erau la fel. Asa a inceput sa moara Folticeniul.
    Si iata ca dupa nu multi ani, alti oameni lipsiti de orizont si cultura, continua crima anteriorului primar.
    Oameni ce n-au traditii si fara discernamînt, geaba au fost cei ce au fondat orasul, oamenii de cultura ce s-au stins. Au stricat si au incarcat de kitch blîndul si romanticul oras.
    Rusine falticinenilor! Huoooooooooo!

Comments are closed.