Home Sănătate Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni a devenit temporar secţie Covid pediatric

Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni a devenit temporar secţie Covid pediatric

by Fălticeni Online
0 comment

Începând de miercuri, 26 ianuarie 2022, cele 30 de paturi din cadrul Secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni deservesc exclusiv copiii internaţi cu simptome specifice infecţiei COVID-19, ne-a informat managerul instituţiei medicale, medicul Vlad Morariu.

„Având în vedere numărul mare de copii cu SARS-CoV2 la nivel județean, pentru decongestionarea situației existente la nivelul Spitalului Județean, am decis ca temporar să facem toată secția de pediatrie (30 de paturi) secție Covid pediatric”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu.

În privinţa copiilor internaţi la momentul respectiv cu alte patologii, aceştia au fost ţinuţi separat de cei cu Covid până s-au vindecat ori li s-a ameliorat starea de sănătate și au fost externaţi cu tratament la domiciliu.

Joi, în sectorul Covid pediatric al spitalului din Fălticeni erau internaţi deja 14 copii.

Prefectura Suceava a anunțat, marţi, 25 ianuarie, că a fost solicitată reorganizarea medicală la nivelul județului astfel încât să fie crescut substanțial numărul paturilor destinate Covid pediatric, inclusiv prin organizarea unor secții integral Covid la nivelul spitalelor Fălticeni sau Rădăuți, pentru o perioadă determinată.

În această situaţie, Spitalul Județean de Urgențe Suceava va trata în principal urgențele medico-chirurgicale pediatrice din tot județul, care depășesc posibilitățile de tratare ale spitalelor teritoriale, precum și formele grave de Covid pediatric pentru care nu există resurse medicale pentru a fi tratate în teritoriu.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705